Εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία και χωρίς Κέντρο Υγείας οι πρόσφυγες στο κλειστό κέντρο στο Κλειδί Σερρών

Στο κλειστό κέντρο που έχει δημιουργηθεί στην τοποθεσία Κλειδί στις Σέρρες μεταφέρθηκαν το Σάββατο 300 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου. 

Πρόκειται για το ένα από τα δύο κλειστά κέντρα που δημιούργησε η κυβέρνηση, και όπως έχει πει το αρμόδιο υπουργείο οι πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμένουν σε αυτό για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την απέλασή τους στη χώρα προέλευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι μια επικίνδυνη για τους ανθρώπους δομή, καθώς θα ζουν σε σκηνές, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες. Όπως έχει καταγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες η δομή στερείται τόσο δικτύου αποχέτευσης, όσο και ύδρευσης, ενώ η ηλεκτροδότησή της γινόταν μέχρι εχθές μέσω γεννήτριας.

Ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου Σερρών, που θα εξυπηρετούσε και την κλειστή αυτή δομή, ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω κρούσματος κορονοϊού σε νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Χρήστος Χαϊδευτός έκανε γνωστό πως το κέντρο υγείας θα μείνει κλειστό για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά και από εντολή του ΕΟΔΥ.

Έτσι, τόσο ο τοπικός πληθυσμός, όσο και οι 300 πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα έχουν σε περίπτωση ανάγκης πρόσβαση σε Κέντρο Υγείας καθώς ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας αντί να αντικαταστήσουν για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα το προσωπικό επέλεξαν να αναστείλουν τη λειτουργία του.

Πηγή φωτογραφίας: anexartitos.gr