Έφοδος σε σπίτια και στέκια Τούρκων πολιτικών προσφύγων με αφορμή τον εντοπισμό σκάφους με όπλα στη Χίο

Έρευνες σε σπίτια Τούρκων έγιναν χθες από την Αντιτρομοκρατική σε Αθήνα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη μετά τις σύλληψεις σε φουσκωτό σκάφος ανοιχτά της Χίου στο οποίο εντοπίστηκε οπλισμός. Τέσσερις επιβαίνοντες δύο Ελλήνες και δύο Τούρκοι υπήκοοι κούρδικης καταγωγής συνελήφθησαν τα ξημερώματα από την Ελληνική Ακτοφυλακή. Στην Χίο συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα οι φέρονται να είναι συνεργάτες των 4.

Χθες τα Εξάρχεια είχαν περικυκλωθεί από τα ΜΑΤ ενώ παράλληλα η αντιτρομοκρατική έκανε εφόδους σε δύο στέκια Τούρκων Προσφύγων, τα γραφεία της τουρκικης οργάνωση στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια και στο περιοδικό τούρκων προσφύγων ο Αγώνας.

Η διέλευση στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα ήταν απαγορεύμενη για ώρες ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή και Μ. Μπόλαρη δεν έλαβαν καμία απάντηση για ποιο λόγο γίνεται η έρευνα .

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί εννέα άτομα στην Αθήνα και τρία στη Θεσσαλονίκη.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο. Στα οικήματα που έκανε έρευνα η Αντιτρομοκραιτκή έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται.

Έφοδος στο σπίτι του Τσετίν Χασάν στην Θεσσαλονίκη

Χθες το μεσημέρι περίπου 40 άτομα της Αντιτρομοκρατικής παρουσία εισαγγελέα έκαναν έφοδο στο σπίτι του γνωστού Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Τσετίν Χασάν στο οποίο κατοικούν ακόμη δύο τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες. Όπως αναφέρει ο Τσετίν Χασάν στο alterthess.gr η Αντιτρομοκρατική έκανε φύλλο και φτερό όλα τα πράγματα του σπιτιού παίρνοντας αποτυπώματα απ`όλα τα σημεία ενώ παράλληλα κατέσχεσε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, η εισαγγελέας δεν δήλωνε το όνομα της όταν της ζητήθηκε. Τόσο ο Τσετίν όσο και οι άλλοι δύο Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες προσήχθησαν στην Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αφέθηκαν ελεύθεροι  το βράδυ. Ο Τσετίν Χασάν δηλώνει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις φορές έρευνες στο σπίτι με αφορμή άλλα γεγονότα και καταγγέλλει τρομοκράτηση της ζωής των Τούρκων πολιτικών προσφύγων. Επίσης προσθέτει ότι "κάθε φορά ασκείται ψυχολογικός πόλεμος" σε πολιτικούς πρόσφυγες που έχουν περάσει από τα λευκά κελιά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ψυχολογικά προβλήματα και το αίσθημα ανασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή.