Αθώοι οι αστυνομικοί που επιτέθηκαν σε εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Αθώους έκρινε η προκαταρτική εξέταση τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και στους “Ρομπέν του Ξύλου”  την 1η Ιουλίου του 2016 όταν προσπάθησαν να στήσουν σκηνές έξω από το Υπουργείο Εργασίας για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της νόμιμης λειτουργίας των εγκαταλελλειμμένων και αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων.

Οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι δέχτηκαν στη συνέχεια απρόκλητη επίθεση με γκλομπ κα χημικά ενώ παράλληλα έγιναν δύο προσαγωγές αλληλέγγυων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ράμματα. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες και ο δημοσιογράφος Χρ. Αβραμίδης, ο οποίος προσήχθη την στιγμή που κατέγραφε την επίθεση των ΜΑΤ.

Μετά τα επεισόδια η αναπλ. Υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε τους διαδηλωτές πως οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι  και δήλωσε πως δεν είχε δώσει εντολή για την επέμβαση της αστυνομίας. Για τα γεγονότα διατάχθηκε προκαταρτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας “δεν διαπιστώθηκαν πειθαρχικές ευθύνες των εμπλεκομένων  στην υπόθεση αστυνομικών και ως εκ τούτου η υπόθεση  τέθηκε στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς.”

Ερώτημα αποτελεί εφόσον η υπουργός δεν έδωσε την εντολή για την επίθεση από που προέκυψε η απόφαση για επέμβαση με γκλομπ και χημικά. Δεν αποτελεί δυστυχώς όμως έκπληξη το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά οι αστυνομικοί δεν βαρύνονται με καμία ευθύνη για τις πράξεις τους. 

 

Δείτε ακόμη: Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας