Αναστολή των παράνομων εργασιών στις Σκουριές μετά από εντολή της Εισαγγελίας Εφετών

Προφορική εντολή έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκης στην αστυνομία προκειμένου να ανασταλλούν οι εργασίες θεμελίωσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές μέχρι να γίνει αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείωνκαι να εκδοθεί σχετική απόφαση νομιμότητας η παρανομίας.

Το πρωί κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό διαπιστώνοντας την συνέχιση των εργασιών θεμελίωσης του εργοστασίου με τα φορτηγά της εταιρείας να ανεβαίνουν στο βουνό  και  την αστυνομία να αδιαφορεί επιδεικτικά και να μην προχωρά στο σταμάτημά τους. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη επικοινώνησε με την Επιθεώρηση Μεταλλείων από την οποία ενημερώθηκε ότι θα προχωρήσει σε αυτοψία την Τρίτη.

Στη συνέχεια έγιναν επαφές με την Πολεοδομία, την Εισαγγελία Χαλκιδικής αλλά και  το Υπουργείο με όλες τις αρμόδιες αρχές να δηλώνουν για ακόμη μια φορά αναρμόδιες. “Η μια υπηρεσία “πετάει” το μπαλάκι στην άλλη και όλες μεταθέτουν το θέμα για την Τρίτη όταν και θα γίνει ο έλεγχος από την επιθεώρηση μεταλλείων. Μέχρι τότε όμως θα έχουν κατασκευάσει το μισό εργοστάσιο καθώς είναι προκατ κατασκευή”, αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας νωρίτερα στον ρ/σ "Στο κόκκινο".

Οι κάτοικοι της περιοχής  συνοδεία δικηγόρων και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη  ανέβηκαν το απόγευμα ξανά στο βουνό στο  σημείο όπου μπαίνουν παράνομα τα θεμέλια του εργοστασίου εμπλουτισμού από την Ελληνικός Χρυσός σε μία έκταση 25.000 τμ2, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες . Οι κάτοικοι ζήτησαν τις άδειες απο την υπεύθυνο της εταιρείας χωρίς φυσικά η εταιρεία να προσκομίζει κάποιο σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει ότι διαθέτει άδεια δόμησης. Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας οι εργασίες ανεστάλησαν μέχρι την Τρίτη όπου οι Επιθεωρητές Μεταλλείων θα προχωρήσουν σε αυτοψία.

 Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν διαθέτει άδειες δόμησης αψηφώντας τους νόμους, εδώ και πολλές μέρες πραγματοποιούσε εργασίες στην περιοχή  καταστρέφοντας ακόμη περισσότερο το βουνό Κάκαβος.