"Θέλουμε ένα κανονικό σχολείο, φτάνει με τα kibo" φώναζαν έξω από το δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου την Τετάρτη το πρωί, δεκάδες μαθητές και σύλλογοι γονέων από το 25ο δημοτικό σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε προκάτ κατασκευές που θυμίζουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης και φυσικής καταστροφής.

 

Καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για «πράξεις και παραλείψεις που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμένα της Θεσσαλονίκης», κατέθεσαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. 

Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, το οποίο, ταυτόχρονα με την Αθήνα, πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 29 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο πιο σίγουρος τρόπος να ξεφύγουμε μόνιμα από τη κρίση που ζει η κοινωνία μας πολλά χρόνια τώρα με αποκορύφωμα τη «πτώχευση» και τα «μνημόνια» είναι η επένδυση στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και στη παιδεία γενικότερα.

Στις εργατικές γειτονιές της Δυτικής Θεσσσαλονίκης, όπου χρόνια τώρα βασιλεύουν η ανεργία, τα κλειστά μαγαζιά, η υποβάθμιση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, η φτώχεια και η εξαθλίωση άλλη επιλογή δεν έχουμε παρά στους δρόμους να βγούμε και το πιο βροντερό ΟΧΙ να πούμε στο "κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης" και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο που φέρνει.

Στο ΣτΕ προσφεύγουν έξι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΚΜ (Θ. Αγαπητός, Δ. Ανδρέου, Γ. Θεοδωρόπουλος Λ. Τόσκας, Δ. Χαραλαμπίδου και Α. Χειμωνάς καθώς και τα σωματεία “Περιβαλλοντικός σύλλογος- Φίλοι της γης” και “Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά” καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της ΚΥΕΑ 58971/5144 με την οποία κυρώνεται η απόφαση έγκρισης του περιφερειακού σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας. 

Φαντάσου έναν άνδρα να βγαίνει από το μαιευτήριο όπου έχει μόλις γίνει πατέρας και να πανηγυρίζει δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα… Φαντάσου έναν φοιτητή να παίρνει πτυχίο και να πανηγυρίζει δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα… Φαντάσου κάθε οπαδό να δείχνει τα γεννητικά του όργανα κάθε φορά που πανηγυρίζει γκολ της ομάδας του… Σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, τον κύριο Βλάνταν Ίβιτς… έτσι πανηγυρίζουν οι άνδρες!

Τα αρνητικά στοιχεία και τις ελλείψεις στην θεσμική κατοχύρωση της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά αναδεικνύει η "Πρωτοβουλία για τη διάσωση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά" με ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι αυτά είναι ικανά να υπονομεύσουν την απόδοσή του ως μητροπολιτιού πάρκου υψηλού πρασίνου χωρίς πρόσθετη δόμηση που υποδέχονται ήπιες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στις 21 Μαρτίου 2017, εκδικάζεται η έφεση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε δίχρονη φυλάκιση. Το δικαιολογητικό αυτής της καθ υπόδειξη απόφασης της αστικής δικαιοσύνης ήταν ότι στον ελληνικό στρατό δεν γίνονται καψόνια. Είναι όμως έτσι; Η ίδια η πραγματικότητα και μάλιστα στις Στρατιωτικές Σχολές αποκαλύπτει ότι η δικαιοσύνη είναι στρατευμένη, ότι συγκαλύπτει τη βιαιότητα και τη βαρβαρότητα του Στρατού. Εμείς θυμίζουμε 27 καταγγελίες για καψόνια, από ΚΕΝ, μονάδες αλλά Στρατιωτικές Σχολές υποψηφίων υπαξιωματικών και αξιωματικών. Αποκαλύπτουμε τον βρώμικο ρόλο του Υπουργείου άμυνας που συντηρεί, συγκαλύπτει και τροφοδοτεί την βαρβαρότητα.

Pages