Υπερψηφίστηκε η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο

Υπερψηφίστηκε η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο, για 99 χρόνια, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να αποδοθεί η συνολική έκταση των 332.103,98 στρεμμάτων στον Δήμο Παύλου Μελά, να αποφευχθεί η τσιμεντοποίηση και να ξεκινήσει στο πρώην στρατόπεδο η δημιουργία ενός πνεύμονα αναψυχής, πρασίνου και ψυχαγωγίας για τους πολίτες.

«Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, ξεκινάει μια νέα εποχή για τον Δήμο. Η δουλειά είναι μπροστά μας και το στοίχημα για όλους μεγάλο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό το μητροπολιτικό πάρκο στον λαό της πόλης» υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δεμουρτζίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, για την αξιοποίηση του χώρου έχει ήδη υποβληθεί πρόταση στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπάρχει και η εκπεφρασμένη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι 10 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από τις ΟΧΕΒΑ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) για το στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ