Βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσσαλονίκη: Κοινά, μια σύντομη εισαγωγή

Οι Εκδόσεις Angelus Novus σε συνεργασία με το bar Manifesto παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του David Bollier, Κοινά, μια σύντομη εισαγωγή.

Το βιβλίο μυεί τον αναγνώστη στον συχνά αόρατο, αλλά ταυτόχρονα εκπληκτικά οικείο κόσμο των κοινών, παραθέτοντας πληθώρα σύγχρονων παραδειγμάτων των ανθρώπινων πρακτικών και των μορφών συνεργασίας που (ανα)παράγουν τα κοινά. Υποστηρίζει ότι η κοινωνική οργάνωση και η παράλληλη οικονομία των κοινών δείχνουν, αθόρυβα και αποφασιστικά, ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. 

Με στόχο να διαλύσει τις παρανοήσεις σχετικά με τα κοινά, ο συγγραφέας διατρέχει την ιστορία τους και αναδεικνύει το χειραφετητικό πολιτικό όραμα που προβάλλουν, υποστηρίζοντας ότι στην εποχή μας, των ακραίων ανισοτήτων, των επαπειλούμενων οικολογικών καταστροφών και της παρακμής των σύγχρονων αντιπροσωπευτικών δημοκρατιών, τα κοινά αποτελούν ένα λόγο για να αισιοδοξούμε.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 7:30 στο bar Manifesto (Δημητρίου Γούναρη 51, πίσω από τη Ροτόντα).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Ανδρέας Καρίτζης, δρ Φιλοσοφίας και ο Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Α.Π.Θ.