Τρεις δολοφονίες σε τρεις ημέρες

Νεκρός με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στο νοτιοανατολικό Μεξικό ο Γκαμπριέλ Ερνάντες Αρίας, δημοτικός σύμβουλος του αριστερού κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης. Αυτή είναι η τρίτη δολοφονία στελέχους του κόμματος μέσα σε τρεις ημέρες.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις δολοφονίες των στελεχών του αριστερού PRD, καθώς την Παρασκευή δολοφονήθηκε ένας δήμαρχος που ανήκει στο κόμμα, ενώ την Πέμπτη ένας βουλευτής της πολιτείας Χαλίσκο.

«Ανακοινώνουμε τη δολοφονία του συντρόφου μας Γκαμπριέλ Ερνάντες Αρίας, δημοτικού συμβούλου του @PRDMexico στον δήμο Χαλάπα Ταμπάσκο και αξιώνουμε την τιμωρία των ενόχων», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του κόμματος Μανουέλ Γρανάδος.

Επίσης επισύναψε μήνυμα, στο οποίο η ΚΕ του PRD «καταδικάζει τη δολοφονία» και ζητεί επίσης την τιμωρία των υπευθύνων.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η σορός του Γαμπριέλ Ερνάντες εντοπίστηκε χθες το πρωί στην κατοικία του, στην κοινότητα Καλικάντο, στην Πολιτεία Ταμπάσκο, φέρουσα πλήγματα από αιχμηρό αντικείμενο. Η εισαγγελία δεν ήταν σε θέση να δώσει άμεσα διευκρινήσεις για την αιτία του εγκλήματος.

Η δολοφονία του δημοτικού συμβούλου είναι το τρίτο έγκλημα που διαπράττεται κατά δημοσίου λειτουργού που ανήκει στο PRD. Την Παρασκευή είχε δολοφονηθεί από ένοπλη συμμορία, ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο, ο δήμαρχος της κοινότητας Πελατλάν, στην Πολιτεία Γκερέρο (νότια) Αρτούρο Γκόμες, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε δολοφονηθεί ενώ οδηγουσε σε αυτοκινητόδρομο, ο βουλευτής της Πολιτείας Χαλίσκο (δυτικά) Σαούλ Γαλίνδο. Ο γιός του που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο βγήκε σώος.

Οι τοπικοί δημόσιοι λειτουργοί στο Μεξικό, ιδίως δήμαρχοι και βουλευτές, συχνά πέφτουν θύματα της δράσης των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, που λυμαίνονται πολλές περιοχές της χώρας.

Πηγή: efsyn.gr