Τον Στ. Θεοδωράκη στηρίζει ο Γ. Μπουτάρης στην «κούρσα» για την Κεντροαριστερά

Τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη φαίνεται πως στηρίζει για πρόεδρο της Κεντροαριστεράς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο γνωστός για την πολιτική του κυβίστηση Γ. Μπουτάρης δήλωσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Στ. Θεοδωράκη ότι «εάν γίνει αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει έμφαση στην αυτοδιοίκηση και του το εύχομαι», κάτι που δεν ευχήθηκε κατά την διάρκεια των δηλώσεων του με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την συνάντηση των δύο ανδρών ο δήμαρχος δήλωσε ότι «είναι ευχαρίστηση μου το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την πολιτική, εμφανίστηκε, πάλεψε και τώρα διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου», ενώ πρόσθεσε πως «ο κ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι η οποιαδήποτε αναγέννηση του κράτους θα προκύψει από την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εάν γίνει αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει έμφαση στην αυτοδιοίκηση και του το εύχομαι».

Δείτε αναλυτικά τα δύο ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τον Γιάννη Μπουτάρη

«Θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να ενώσουμε την παράταξη και όχι να τη διχάσουμε. Παλεύουμε, πολεμάμε, ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι νικάμε. Νικάμε προς όφελος της χώρας. Αντίπαλος μας είναι τα πολλά και άλυτα προβλήματα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για το νέο Προοδευτικό Κίνημα, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από εθιμοτυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε τη διήμερη επίσκεψη του στην πόλη από το δημαρχείο και χαρακτήρισε «σύμμαχο» τον Γιάννη Μπουτάρη. «Είναι σύμμαχος μας και από τους ανθρώπους που μ' έσπρωξαν σ' αυτή την υποψηφιότητα» ανέφερε.

Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του είπε για τον Σταύρο Θεοδωράκη πως «είναι ευχαρίστηση μου το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την πολιτική, εμφανίστηκε, πάλεψε και τώρα διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι η οποιαδήποτε αναγέννηση του κράτους θα προκύψει από την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εάν γίνει αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει έμφαση στην αυτοδιοίκηση και του το εύχομαι».

Η συνάντηση νωρίτερα, στο γραφείο του δημάρχου, έγινε σε καλό κλίμα με τους δυο άνδρες να αστειεύονται για το ποιος φοράει περισσότερα βραχιολάκια στο χέρι.

Στη συνάντηση έδωσαν το "παρών" ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ (12/9/2017)

Συνάντηση Φ.Γεννηματά με τον Γ. Μπουτάρη

«Είμαστε αποφασισμένοι να πρωταγωνιστήσουμε το επόμενο διάστημα στο πολιτικό σκηνικό, να φέρουμε στο κέντρο της πολιτικής τις δικές μας προτάσεις και απόψεις για μία προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο και με το σχέδιο "Ελλάδα" θα διεκδικήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για θέματα της αυτοδιοίκησης, η οποία, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

«Η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν να περιμένουν τίποτε ούτε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε από τη Νέα Δημοκρατία», επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη που τόλμησε όλες τις μεγάλες αλλαγές, όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αυτόν τον τομέα, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι, έτσι ώστε να γίνει η μεγάλη ανατροπή στο κράτος που χρειαζόμαστε πια για να πάρουμε μπροστά. Θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα μικρό ευέλικτο κράτος και αυτό σημαίνει ότι όλες οι τοπικές υποθέσεις θα πρέπει να περάσουν στη διαχείριση της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού με ολοκληρωμένη μορφή, με συγκεκριμένους πόρους, για να μπορέσει να ασκήσει όλες αυτές τις δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικό το θέμα της κοινωνικής πολιτικής. Φάνηκε μέσα στην κρίση ότι οι δήμοι αντέχουν, στήριξαν τις ελληνικές οικογένειες. Είναι ολοφάνερο ότι πρέπει πια η κοινωνική πολιτική -και στον σχεδιασμό της και στην υλοποίηση- να περάσει στους δήμους. Και, από την άλλη πλευρά, οι περιφέρειες θα πρέπει να έχουν τη συμμετοχή στην ευθύνη για τον σχεδιασμό και της υλοποίησης της αναπτυξιακής πολιτικής».

«Μία συνάντηση με την κ. Γεννηματά και με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ -εγώ έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους-είναι πάντοτε πολύ ευχάριστη» τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και σημείωσε: «Εύχομαι η προσπάθεια που γίνεται τώρα να ευοδωθεί, να δημιουργηθεί μία νέα κατάσταση που έχει απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα, να ξεφύγουμε από όλες τις ιδεοληψίες που υπάρχουν, είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά, και να δημιουργηθεί με βάση όλα αυτά τα στελέχη που πάλεψαν πολλά χρόνια και έχτισαν ουσιαστικά τη νέα Ελλάδα. Μετά τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Παπανδρέου αυτή η μαγιά που έμεινε να μπορέσει να δημιουργήσει μία νέα κατάσταση».

Ακολούθησε διάλογος με δημοσιογράφους:

     - Δημοσιογράφος: Θα τη στηρίξετε εσείς αυτήν την προσπάθεια;

     - Γ. Μπουτάρης: Προφανώς στηρίζω τη δημιουργία μίας νέας κατάστασης.

     - Δημοσιογράφος: Με ποιο τρόπο;

     - Γ. Μπουτάρης: Ξέρω εγώ... Εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι ταγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι λόγια...

     - Δημοσιογράφος: Για το γεγονός ότι είναι υποψήφιοι δέκα για μία θέση;

     Γ. Μπουτάρης: Και 15 να υπάρχουν είναι ευχάριστο. Θα πει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν.

 Η κ. Γεννηματά επισήμανε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία μας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ (11/9/2017)