Πέρασαν ήδη έξι χρόνια που το alterthess ξεκίνησε την προσπάθεια, μέσα από τα ρεπορτάζ, τις γνώμες και την συμβολή όλων των ανθρώπων που το στήριξαν αυτό το διάστημα, να αποδείξει ότι η δημοσιογραφία δεν είναι ούτε ουδέτερη, ούτε φυσικά αντικειμενική. Το εγχείρημα του «alterthess-ειδήσεις από την άλλη θεσσαλονίκη» μπήκε σε γειτονιές, συνομίλησε με τα κινήματα της πόλης αλλά και της Χαλκιδικής, ανέδειξε αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, αγώνες εργαζομένων, τους ανθρώπους πίσω από τους αριθμούς για το «προσφυγικό», τα προβλήματα στον χώρο της υγείας και της παιδείας, τους αγώνες της lgbtqi κοινότητας ενάντια στον ρατσισμό και τον σεξισμό, τους  κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς και γενικότερα την αθέατη πλευρά της πόλης  αυτήν που δεν καλύπτουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.  Προσπάθησε να λειτουργήσει επαγγελματικά χωρίς όμως να μετατραπεί σε ένα ακόμη «επαγγελματικό μαγαζί ειδήσεων». 

Τον τελευταίο χρόνο  επηρεασμένοι/ες και από τις πολιτικές εξελίξεις και χωρίς αυταπάτες, πλέον, για τις δυνατότητες οικονομικής επιβίωσης στον χώρο των ΜΜΕ επανερχόμαστε με νέα μορφή, με σχέδια για έναν νέο κύκλο ζωής και με πολλή όρεξη να συνεχίσουμε την προσπάθεια να δίνουμε φωνή σε όσους και όσες αποτελούν την άλλη Θεσσαλονίκη. Μια προσπάθεια να αναδείξουμε αυτούς και αυτές που αγωνίζονται καθημερινά για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, αυτούς και αυτές που προσπαθούν με όσες δυνάμεις έχουν να μας δείξουν ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, αυτούς και αυτές που τα προβλήματα τους δεν αποτελούν το κύριο θέμα στις «συναντήσεις κορυφής». 

Το alterthess.gr φιλοδοξεί να εμβαθύνει στην ανάλυση των γεγονότων, που περνάνε στα «ψιλά» μέσα από μια ολοένα και μεγαλύτερη «δεξαμενή» πληροφοριών που μας παρέχουν τα σύγχρονα μέσα. Με κείμενα, βίντεο και εικόνες, από και για την άλλη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην υπόθεση της ενημέρωσης. Ζητούμενο για μας είναι να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην ίδια όχθη με άλλα συνεργατικά δημοσιογραφικά εγχειρήματα και ιστότοπους γνώμης, που προσπαθούν να ανατρέψουν το κυρίαρχο παράδειγμα στην ενημέρωση.

Αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αριστεροί και αριστερές με τον τρόπο που εμείς το αντιλαμβανόμαστε, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αξιόπιστη ενημέρωση χωρίς να κρύβουμε την ταυτότητά μας. Στην επανεκκίνηση του εγχειρήματος  που περιλαμβάνει αλλαγές στην συντακτική του ομάδα χρειαζόμαστε την βοήθειά σας και τις ιδέες σας και πάνω απ’ όλα την κριτική σας σε σταθερή βάση.