Τα ελληνικά νησιά παραμένουν αποθήκες ανθρώπινων ψυχών

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, περίπου 4.152 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου. Τα νησιά συνεχίζουν να αποτελούν αποθήκες ανθρώπων, καθώς κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι αφίξεις ανθρώπων στα ελληνικά νησιά ανήλθαν σε 2.323.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου από τη Λέσβο μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 2.264 άτομα, ενώ καταγράφηκαν στο νησί 1.175 νέες αφίξεις. Από τη Χίο μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 907 πρόσφυγες και μετανάστες και υπήρξαν 304 αφίξεις, από τη Λέρο μεταφέρθηκαν 243 άτομα, ενώ οι αφίξεις ήταν 11, από τη Σάμο 510 άτομα μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα και υπήρξαν 762 αφίξεις και τέλος από την Κω μεταφέρθηκαν 189 άτομα και έγιναν 31 νέες αφίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ , υποστήριξε πως θα πρέπει να εγκαταλειφθεί το μέτρο των υποχρεωτικών ποσοστώσεων προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο, Ντόναλντ Τουσκ, έθεσε το θέμα της κατανομής των προσφύγων, διότι, υπονομεύει την έννοια της αλληλεγγύης. Είχε υπογραμμίσει ότι η θέση αυτή αποτελεί βόμβα στα ευρωπαϊκά θεμέλια και ανοίγει τον δρόμο για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλά καρτ.

Πηγή: thepressproject.gr