Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν συνδικάτα που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, το οποίο νωρίς το πρωί προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου, με αφορμή την τρίτη αξιολόγηση, που θα φέρει νέα βαριά μέτρα, όπως τονίζει.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανέβηκαν στον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο της Έφη Αχτσίογλου, κρέμασαν ένα μεγάλο πανό, που γράφει το εξής: «Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 Ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς, κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα, απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα με τα οποία ζητούν «Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην κρίση» και «751 κατώτερο μισθό, καμία αμοιβή κάτω από αυτό» και «Συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις των μισθών αυτή 'ναι η απάντηση των εργατών».

Στόχος μην μπει κανείς εργαζόμενος στο υπουργείο, όπου κατευθύνθηκαν και άλλη μέλη του ΠΑΜΕ, και να δώσουν συνέντευξη από το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου στις 12.00, όπως ανακοίνωσαν.

Το Μέτωπο καλεί παράλληλα σε συλλαλητήριο την επόμενη Τετάρτη 9 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ