Συγκέντρωση κατά της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη στην πλατεία του Λευκού Πύργου

Στο σημείο που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο επίθεση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες το απόγευμα της Τετάρτης για να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή, και να στείλουν σαφές μήνυμα ενάντια στη βία.

Παρά τον κακό καιρό απλοί πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων και μέλη οργανώσεων τόνισαν την ανάγκη οι πολίτες να εναντιωθούν καθημερινά στις πράξεις βίας, και έστειλαν μήνυμα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία του Λευκού Πύργου μέχρι και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση των πολιτών στο facebook, “Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο "αυτοί" που αμαυρώνουν την πόλη μας με τις οπαδικές συμπεριφορές τους, τον τυφλό χουλιγκανισμό, τη μισαλλόδοξη βία και την εθνικιστική βαρβαρότητα. Είμαστε και "εμείς" που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στο Διάλογο, που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς (ακόμη κι αν διαφωνούμε, εν μέρει), που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόδους και βίαιες πρακτικές για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας”

“Χωρίς λάβαρα, χωρίς αλαλαγμούς, ΕΜΕΙΣ, οι αντιφασίστες πολίτες που αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη μας, που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα αντιπαράθεσης χούλιγκανς και πεδία μάχης υπερπατριωτών, αλλά εστίες Πολιτισμού, Διαλόγου και Ενότητας, διαδηλώνουμε την παρουσία μας στο πλευρό του Γ. Μπουτάρη, ενωμένοι ενάντια σε «αυτούς» που απειλούν τη Δημοκρατία και την Πόλη μας” σημείωνε το κάλεσμα για την συγκέντρωση.

Πηγή: stokokkino.gr