Στα «χέρια» του Δήμου το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Στη διαχείριση του Δήμου Παύλου Μελά θα δοθεί, το ομώνυμο πρώην στρατόπεδο που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Μετά από πολλά χρόνια συζήτησης, διαμαρτυριών και διεκδικήσεων, εν τέλει, η μεγάλη αυτή έκταση θα παραμείνει δημόσια, και θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή προς χρήση στους πολίτες.

Γράφει ο Ιάσων Μπάντιος για το stokokkino.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά θα «φύγει» από την λίστα των ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, και θα δοθεί στην Δήμο Παύλου Μελά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό διαμόρφωση η σύμβαση διευθέτησης της χρήσης του στρατοπέδου. Στόχος του Υπ. Εθνικής Άμυνας ήταν να χτιστούν εντός του οικοπέδου στρατιωτικές κατοικίες, καθώς τονίζεται η αναγκαιότητα στέγασης περίπου 100 οικογενειών στελεχών του στρατού.

Μετά από συναντήσεις μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και στελεχών του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε λύση, με την οποία ικανοποιούνται και οι δύο πλευρές. Ο Δήμος Παύλου Μελά θα μεταβιβάσει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας περίπου 100 διαμερίσματα, τα οποία έχει αποκτήσει κατά το παρελθόν, μέσω της διαδικασίας της αντιπαροχής. Πρόκειται για κατοικίες εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίες είναι έτοιμες να κατοικηθούν.

Η σύμβαση χρήσης, η οποία βρίσκεται στα συρτάρια του Ταμείου Εθνικής Άμυνας εδώ και καιρό, φαίνεται πως αλλάζει άρδην χαρακτήρα. Η νέα κατάσταση δεν περιλαμβάνει συντελεστή δόμησης εντός του στρατοπέδου, ενώ δεν θα υπάρχει πλαίσιο εμπορικής χρήσης του χώρου.

Η απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον Δήμο αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επόμενη παρουσία του στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης, εντός του μήνα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, φαίνεται πως ικανοποιούνται τα αιτήματα τόσο του Δήμου, αλλά και του κινήματος υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των πρώην στρατοπέδων, όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.