Σε 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό

Σε νέα 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην "Εγνατία Οδό Α.Ε" σήμερα, Πέμπτη, ημέρα διεξαγωγής των διαγωνισμών για την κατασκευή σταθμών διοδίων σε Καβάλα και Στρυμονικό. 

Όπως τονίζεται σε σχετική τους ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας «ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία πολλών νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονές της». 
 
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία, τη διατήρηση του κόστους των υφιστάμενων διοδίων στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, καθώς και την άμεση κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και την άμεση εκτέλεση των εργασιών «βαριάς» συντήρησης οδοστρω?άτων που απαιτούνται σε επιμέρους τμήματα του αυτοκινητόδρομου.
 
«Από την κυβέρνηση, τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Β. Ελλάδας ζητάμε να μελετήσουν τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα που έχουν ήδη δημοσιευθεί και να συναινέσουν σε μια ενιαία πρόταση για τη δημόσια διαχείριση της Εγνατίας Οδού [...] κι από τη διοίκηση της εταιρείας να στα?ατήσει επιτέλους να απασχολείται αποκλειστικά με τους σκοπούς της παραχώρησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Οι εργαζόΜενοι ζητούν ακόμη από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «την άμεση υλοποίηση των πρόσφατων δεσμεύσεών του αναφορικά με την αξιοποίηση της "Εγνατία Οδός Α.Ε" για την κατασκευή και διαχείριση έργων υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα».