Σ. Εξαδακτύλου: Ο αγώνας των συμβασιούχων του νομού Θεσσαλονίκης δικαιώθηκε-Υπογράφηκε το ένταλμα πληρωμής

Για δικαίωση του αγώνα τους έκανε λόγο η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης Σοφία Εξαδακτύλου, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης αναφερόμενη στην υπογραφή από την αρμόδια επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του πρώτου εντάλματος πληρωμής, έτσι ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι των οποίων είχε παραταθεί η σύμβαση. 

Το πρώτο ένταλμα πληρωμής αφορά τον μήνα Ιούλιο και τους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ σύμφωνα με την ίδια αναμένεται να ακολουθήσουν τα εντάλματα που αφορούν την ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι την Δευτέρα οι 1.200 απλήρωτοι επί τρεις μήνες συμβασιούχοι της καθαριότητας στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στην διημερίδα που διοργάνωσε το Ελεγκτικό Συνέριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης διότι η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον δήμο Θεσσαλονίκης δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής τους, παρ`ότι έχει λάβει τις βεβαιώσεις του ΑΣΕΠ ότι εργάζονται μέχρι και σήμερα.
 
Προηγήθηκαν οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα αλλά και η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία έδινε τη δυνατότητα συνέχισης της εργασίας των συμβασιούχων, αλλά και την προκήρυξη για προσλήψεις αορίστου χρόνου στους δήμους.
 
«Η κινητοποίηση μας πριν δυο μέρες είχε αποτέλεσμα και αποδεικνύει ότι όταν αγωνιζόμαστε κερδίζουμε. Βέβαια είχε να κάνει με το αυτονόητο δηλαδή με τα δεδουλευμένα μας» σημείωσε η κ. Εξαδακτύλου υπενθυμίζοντας ότι και και την προηγούμενη φορά με την προηγούμενη σύμβασή τους οι συμβασιούχοι ήταν αναγκασμένοι  να κινηθούν δικαστικά για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους λόγω των αποφάσεων του Ελεγκτικού συνεδρίου.
 
«Η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου ήταν εκδικητική απέναντι στους εργαζόμενους. Πριν έρθει ο έλεγχος του ΑΣΕΠ, που ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα του νόμου Σκουρλέτη, δεν υπέγραφαν. Μετά όμως την ολοκλήρωση του ελέγχου του ΑΣΕΠ ως προς την νομιμότητα, χρησιμοποιούσαν δικαιολογίες για να μην υπογράψουν» σχολίασε σχετικά με την άρνηση της αρμόδιας επιτρόπου να εγκρίνει τα έγγραφα πληρωμής.
 
Σύμφωνα με την ίδια, μετά το πρώτο ένταλμα τις επόμενες μέρες αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα και για τους συμβασιούχους ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης για αυτό και το σωματείο παρεμβαίνει και στον ΑΣΕΠ για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος και για τις περιοχές αυτές. 
 
«Ήταν ένα πολύ σοβαρό θέμα, τρεις μήνες απλήρωτοι και φυσικά αυτό πήγαινε πίσω τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη και μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου. Η Θεσσαλονίκη και ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι βαρόμετρο για την υπόθεση αυτή καθώς έχει τους περισσότερους συμβασιούχους πανελλαδικά. Οι αγώνες έχουν αποτελέσματα» κατέληξε.

Πηγή: stokokkino.gr