Το πρόγραμμα προβολών του σινέ Φαργκάνη από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

Με τις ταινίες «Τοσοδούλικα 2 :Περιπέτεια στην άκρη του κόσμου», «Πολιορκία», «Μαίρη, η βασίλισσα της Σκωτίας» και  «Το πράσινο βιβλίο» συνεχίζει τις προβολές του το σινέ Φαργκάνη Art  από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 (Αγ. Παντελεήμονος 10 , Αρχή Ιασωνίδου- Καμάρα, τηλ. 2310-208-007).

Τοσοδούλικα 2 :Περιπέτεια στην άκρη του κόσμου

Γαλλία, Κίνα, 2019

Σκηνοθεσία: Ελέν Ζιρό, Τομά Ζαμπό, Σενάριο: Ελέν Ζιρό, Τομά Ζαμπό, Διάρκεια: 92 λεπτά.

Καθώς οι πρώτες νιφάδες πέφτουν στην κοιλάδα, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ο εφοδιασμός για το χειμώνα! Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μια μικρή πασχαλίτσα παγιδεύεται σε έναδέμα... με προορισμό την Καραϊβική! Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να γυρίσει σπίτι: να ενωθεί για ακόμη μια φορά με την dreamteam: η πασχαλίτσα, το μυρμήγκι και η αράχνη ενώνουν τις δυνάμεις του στην άλλη άκρη του κόσμου. Νέος κόσμος, νέες γνωριμίες και νέοι κίνδυνοι... θα τα καταφέρουν;

 

Πολιορκία

Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821.  Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971).

 

Μαίρη, η βασίλισσα της Σκωτίας

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 124'

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τζόσι Ρουρκ με τους: Σέρσια Ρόναν, Μάργκο Ρόμπι, Γκάι Πιρς

Η ιστορία της βασίλισσας της Σκοτίας Μέρι Στιούαρτ και της διαμάχης της με τη βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ για τον αγγλικό θρόνο.

 

Το πράσινο βιβλίο

Δραματική κομεντί 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι με τους: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι

Το 1962 ένας Ιταλοαμερικανός μπράβος αναλαμβάνει χρέη σοφέρ ενός Αφροαμερικανού πιανίστα, ο οποίος περιοδεύει στον αμερικανικό Νότο.

 

Το πρόγραμμα προβολών:

Τοσοδούλικα 2 :Περιπέτεια στην άκρη του κόσμου (Μεταγλωττισμένη) (Προβολές: Τετάρτη 16.50) 

Πολιορκία (Προβολές: Σάββατο και Κυριακή 17.00) 

Μαίρη, η βασίλισσα της Σκωτίας (Προβολές: 18.30 - 22.45, Σάββατο και Κυριακή 18.40 - 23.00) 

Το πράσινο βιβλίο (Προβολές: 20.35, Σάββατο και Κυριακή  20.45)