Πρόεδρος ΟΑΣΘ προς Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων: Θα διαγραφούν όλα τα πρόστιμα

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είχαν το πρωί της Τετάρτης μέλη του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων, στο πλαίσιο παρέμβασης τους έξω από το κτίριο διοίκησης του ΟΑΣΘ. Ο Στ. Παππάς δεσμεύτηκε για την διαγραφή όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε ανέργους μέχρι πρότινος, ακόμα και αυτών που «πέρασαν» στην εφορία.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο όπως κάθε μήνα, εδώ και τρία χρόνια, για να διαγραφούν τα πρόστιμα των ανέργων, που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας την εφαρμογή του ψηφισμένου εδώ και χρόνια νόμου, που κατοχυρώνει την δωρεάν μεταφορά των ανέργων.

Τα μέλη του Δικτύου κλήθηκαν στο γραφείο του νέου προέδρου του υπό εκκαθάριση οργανισμού, Στέλιου Παππά, στον οποίο και έθεσαν όλα τα αιτήματα τους.

Ζήτησαν την δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, κάτι που εφαρμόζεται από τις 17 Αυγούστου. Παράλληλα ζήτησαν και την διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί κατά το παρελθόν σε ανέργους, και αυτών που έχουν «περάσει» στην εφορία, καθώς και το να επιστραφούν τα χρηματικά ποσά που έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί για πρόστιμα, από ανέργους.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τα πρόστιμα αυτά δεν υφίστανται πια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο άνεργος οφείλει να προσέλθει στα γραφεία του ΟΑΣΘ με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να ολοκληρωθεί και επίσημα η διαδικασία διαγραφής των προστίμων, ακόμη και αυτών που έχουν περάσει στην εφορία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, όπου θα ορίζει την διαδικασία με την οποία οι άνεργοι θα μπορούν να διαγράφουν τα ποσά αυτά. Σύμφωνα με αυτή, ο οφειλέτης θα έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες του ΟΑΣΘ, επιδεικνύοντας την ταυτότητα, την κάρτα ανεργίας και τον χρόνο βεβαίωσης ανεργίας, και στη συνέχεια ο ΟΑΣΘ θα  στέλνει σχετικό ειδοποιητήριο στην εφορία, για την διαγραφή της σχετικής οφειλής. 

Όπως δήλωσε στο stokokkino.gr το μέλος του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων, Παντελής Απότσος, «ζητήσαμε επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετακινούνται δωρεάν οι σπουδαστές των ΙΕΚ, διότι δεν έχουν δικαίωμα για μειωμένο εισιτήριο όπως οι φοιτητές και οι μαθητές».

Τα μέλη του Δικτύου επανέλαβαν το αίτημα για καλύτερες μετακινήσεις, με συχνότερα δρομολόγια σε όλες τις περιοχές της πόλης, ενώ τόνισαν την ανάγκη να εξεταστούν μέτρα και για άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

«Τονίσαμε επίσης την ανάγκη η συμπεριφορά των ελεγκτών του ΟΑΣΘ να είναι καλύτερη, και να μην επαναληφθούν φαινόμενα βίας και τραμπουκισμού, όπως το παρελθόν» σημείωσε ο κ. Απότσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ φάνηκε ιδιαίτερα θετικός στα αιτήματα του Δικτύου, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επικαλούμενος την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι η νέα διοίκηση θα αρχίσει άμεσα να δίνει δείγματα γραφής για την αντίληψη της, όπως έγινε ήδη με την θέσπιση δωρεάν μεταφοράς για τους ανέργους.

Τέλος, το μέλος του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων τόνισε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε να εφαρμοστούν όλες οι δημόσιες υποσχέσεις και δεσμεύσεις της νέας διοίκησης, και επομένως θα είμαστε σε επικοινωνία με αυτήν».

Πηγή: stokokkino.gr