Πορεία ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις – Ένταση με την αστυνομία και πέντε προσαγωγές

Πορεία αλληλεγγύης στους κοινωνικούς χώρους και απάντησης στις φασιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν την Κυριακή η κατάληψη Libertatia, όπου και κάηκε ολοσχερώς, και ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Συλλογικότητες του α/α χώρου και της αριστεράς συγκεντρώθηκαν έξω από το καμένο πλέον κτίριο όπου στεγαζόταν η Libertatia επί της οδού Λεωφόρου Στρατού, απ’ όπου και ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Στη συμβολή των οδών Δελφών με Παρασκευοπούλου, και ενώ την πορεία ακολουθούσαν παράλληλα διμοιρίες των ΜΑΤ, μια κλούβα είχε κλείσει κάθετα την οδό Δελφών. Στο σημείο επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις  να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, και να προχωρήσουν σε πέντε προσαγωγές διαδηλωτών.

Μετά την ένταση η πορεία κατευθύνθηκε μέσω της Παρασκευοπούλου και της Βασ. Όλγας κατευθύνθηκε έξω από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Καμάρα.

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε νέα ένταση ανάμεσα σε μερίδα διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία συνεχίστηκε για αρκετή ώρα στα στενά του κέντρου της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νέες προσαγωγές.