Περικοπές και απολύσεις σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης

Μετά τις απολύσεις στο ΔΟΛ, αναμενόμενες περικοπές στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μετατάξεις από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απολύσεις διοικητικών στον Αγγελιοφόρο, περικοπές στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον Ασύνταχτο Τύπο, Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ στη σημερινή του συνεδρίαση ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε πάλι με την πρόθεση της εργοδοσίας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη να περικόψει κατά 25% τους μισθούς 4 δημοσιογράφων και να υποβιβάσει άλλους δύο σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Αναφέρει επίσης ότι κυκλοφορεί μία φημολογία ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ προτίθεται να προβεί σε μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ο γενικός διευθυντής του Αγγελιοφόρου Τ. Κυριακίδης έκανε γνωστό ότι… οι δημοσιογράφοι πλήρωσαν τον φόρο αίματος που τους αναλογεί (με την αποχώρηση κάποιων για διάφορους λόγους, λ.χ. συνταξιοδότηση), αλλά δεν έγινε το ίδιο με τους διοικητικούς υπαλλήλους. Προτίθεται έτσι να απολύσει 3 εξ αυτών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ αποφάσισε ακόμα να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη Νέα Δημοκρατία, για τη στάση του εκπροσώπου της Π. Παναγιωτόπουλου κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Αντ. Σαμαρά, στην οποία αγνόησε τα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης (τα οποία παλαιότερα οι δημοσιογράφοι τους απηύθυναν ερωτήσεις). 

Το πλέον εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνει ερώτηση στον Σαμαρά, πρώτη απ’ όλα τα βορειοελλαδικά ΜΜΕ, η δημοσιογράφος Άντζελα Πείτση ως εκπρόσωπος της εφημερίδας “Λαγκαδάς”, η οποία είναι ανύπαρκτη, ενώ η συγκεκριμένη έκανε μία ερώτηση αβάντα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη, στο ψηφοδέλτιο του οποίου μετέχει. 
Τέλος, αποφασίστηκε να ζητήσει η ΕΣΗΕΜΘ από όλα τα μέλη της να δηλώσουν αν και σε ποια γραφεία Τύπου εργάζονται ή έχουν οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με υποψήφιους των εκλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αθώα έκρινε το δικαστήριο τη Μαργαρίτα Κουταλάκη για την υπόθεση του Banquet

Καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης