Πέρασε τροπολογία για φοροαπαλλαγή σε Ιερές Μονές του Αγίου Όρους

Δεκτή έκανε την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, τη βουλευτική τροπολογία που προβλέπει αναδρομική φορολογική απαλλαγή ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους από υποθέσεις που εκκρεμούν.

Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές, Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) με την οποία ζητούσαν να απαλλαγούν φορολικά  από παλαιές επιβαρύνσεις για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και  Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων οι Ιερές Μονές Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού.

Η τροπολογία είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί και την προηγούμενη εβδομάδα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου  αν και είχε τοποθετηθεί θετικά, τελικά δεν την ενσωμάτωσε  στο νομοσχέδιο. 

Οι βουλευτές την επανέφεραν καταθέτοντας τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο  για τις τηλεοπτικές άδειες. Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό Νίκο Παππά και υπερψηφίστηκε.