ΠΑΣΟΚ: Σε ύβρεις και λαϊκισμούς καταφεύγει ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος αναφέρθηκε σε «βλαχοδήμαρχους που πρέπει να σαρωθούν».

Σε ανακοίνωση του ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι καταφεύγει σε ύβρεις και λαϊκισμό. «Όσο γίνεται εμφανής η στρατηγική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο αρχηγός του καταφεύγει στον γνώριμο αδιέξοδο δρόμο των ύβρεων και του λαϊκισμού. Πρόσφατο παράδειγμα η αναφορά στην ομιλία του στην Κ.Ε. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Η αναφορά του στους «βλαχοδήμαρχους που πρέπει να σαρωθούν» δεν προσβάλλει μόνον τους εκλεγμένους από το λαό εκπροσώπους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προσβάλλει τον ίδιο το θεσμό, την δημοκρατική διαδικασία και εν τέλει τους ίδιους τους πολίτες» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον τονίζει ότι «η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των θεσμών χάριν ενός πρόσκαιρου μικροκομματικού οφέλους, επιβεβαιώνει τα στοιχεία που κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν ένα πολιτικό φορέα που αυτοπροβάλλεται ως φορέας της αριστεράς και της προόδου. Αμετροέπεια, αλαζονεία, έπαρση, άκρατος λαϊκισμός, στρατηγικό αδιέξοδο».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «οι απολίτικες, απαξιωτικές αναφορές και η ανιστόρητη ισοπέδωση των πάντων δεν δημιουργούν νέες προοδευτικές προοπτικές για τη χώρα και τους πολίτες. Απλώς ανοίγουν το δρόμο και νομιμοποιούν κάθε είδους αυταρχικές και ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές».

Πηγή: ΑΠΕ