in

Οργή για το θάνατο του 18χρονου-Ένταση στην Αθήνα-13 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Οργή για το θάνατο του 18χρονου-Ένταση στην Αθήνα-13 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Οργή και πόνο προκαλεί ο χαμός ενός 18χρονου παιδιού, επειδή δεν πλήρωσε εισιτήριο σε τρόλει, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί στο χώρο των αστικών μεταφορών.

Στο σημείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο νεαρός, στη Λεωφόρο Παν. Τσαλδάρη, στο Περιστέρι, φίλοι του άτυχου νεαρού και περαστικοί αφήνουν λουλούδια και κεράκια, ενώ απαρηγόρητη η οικογένειά του προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια αλλά και τον τρόπο που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Η κηδεία του Αθανάσιου Καναούτη θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου. 

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Δίχως αφορμή η αστυνομία απαγόρευσε τη διαμαρτυρία και προσήγαγε περισσότερα από 20 άτομα στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Τελικά 13 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται.

Ένταση και στην Αθήνα

Ένταση επικράτησε ση χθεσινοβραδινή πορεία διαμαρτυρίας στο Περιστέρι για τον θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη. Επιθέσεις σε βάρος οδηγών τρόλεϊ κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ Νίκος Ξυδάκης.

Καθώς η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη οι διαδηλωτές συνάντησαν ένα τρόλεϊ της γραμμής 12 «Ζάππειο-Περιστέρι» στο οποίο επέβαινε ο νεαρός που έχασε τη ζωή του όταν «βούτηξε» στο κενό.

Οι διαδηλωτές κατέβασαν τους επιβάτες και για κάποια λεπτά σημειώθηκε έντονη λεκτική διαμάχη με τον οδηγό χωρίς, όμως, να γίνουν επεισόδια.

Αλλαγή πολιτικής

Μιλώντας στο Mega ο αρμόδιος υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήδη πριν από έναν μήνα εξέταζε το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου των εισιτηρίων και συγκεκριμένα πώς μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση των ελεγκτών.
 
«Η λογική είναι να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, μαθήματα συμπεριφοράς, χωρίς να σημαίνει ότι είναι λάθος μέχρι σήμερα», εξήγησε ο υφυπουργός, ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό σχολίασε ότι «η καταρχήν εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και τίποτε παραπάνω. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για το περιστατικό».
 
«Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσα στην υπερβολική αυστηρότητα και την χαλαρότητα στον έλεγχο των εισιτηρίων. Και οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται και οι ελεγκτές πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα του καθενός. Δεν δικάζουμε κανέναν», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επί του προστίμου, και πάντα στο πλαίσιο που επιβάλει το ενιαίο μισθολόγιο, τονίζοντας ότι από ένα ποσοστό και πάνω δεν υπάρχει επιπλέον αμοιβή.
Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, Νίκος Ξυδάκης, ανέφερε ότι οδηγοί του δρομολογίου στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος δέχθηκαν επιθέσεις από το επιβατικό κοινό με αποτέλεσμα ο ΗΛΠΑΠ να διακόψει προσωρινά το δρομολόγιο.
 
«Κανάλια και σάιτ έχουν πέσει σε δυο ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν είναι φταίχτες, ένας σίγουρα δεν είναι (σ.σ ο οδηγός). Αν κηρυχθούν αθώοι ποιος θα τους δικαιώσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ υποστήριξε ότι ο άνεργος δεν μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες. «Εύχομαι να μην ξεχαστεί το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υποχρεωμένοι να αποδράσουν. Του Τάσου Παππά

Αίγυπτος: Σε πορεία εκατομμυρίων καλεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα-Εκατοντάδες οι νεκροί