«Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά»

Σε πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στο πλαίσιο της 24ης πανελλαδικής απεργίας τους με αίτημα την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής διαμαρτυρήθηκαν για τα φαινόμενα «σύγχρονης δουλείας» και τις συνθήκες εργασίας τους.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και έφτασε έξω από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση.

Έγραψαν με κόκκινη μπογιά στην είσοδο του κτηρίου του ΣΕΤΕ ότι «εδώ είναι αυτοί που πίνουν το αίμα των εργατών» και φώναξαν συνθήματα, όπως: «για του ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή» και «οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια».

Ακόμη, οι διαδηλωτές σήκωσαν πανό, που έγραφαν: «Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά, όχι στην εκ περιτροπής εργασία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους».

Σε συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος καλούσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), στην οποία δεν υπήρξε ιδιαίτερη συμμετοχή.

Αγωνιστικές παρεμβάσεις έγιναν και είναι προγραμματισμένες σε αρκετές τουριστικές περιοχές της χώρας.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: «Εφ.Συν.» - Μ. Α. Κωνσταντόπουλος