Νέο ιατροδικαστικό πόρισμα για Ζακ Κωστόπουλο - Καταγραφεί 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα

Αποκλειστικά στα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος και επέφεραν ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατός του, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη.

Όπως αποκαλύπτει το VICE πρόκειται για το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του 32χρονου ακτιβιστή, το οποίο επιβεβαιώνει τόσο την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών -η οποία πρόσφατα εξέδωσε ανάλογο πόρισμα- όσο και το βιντεοληπτικό υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Τσαντίρη, στο κεφάλι και το σώμα του θύματος έχουν καταγραφεί 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, εκ των οποίων τα 14 και πιο ισχυρά στο κεφάλι.

«Τα πολλαπλά τραύματα μπορεί να μη συνιστούν από μόνα τους θανατηφόρες βλάβες, συνδέονται όμως αιτιωδώς μέσω μηχανισμού οργανικού stress με την πρόκληση ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου (...) Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις επήλθαν σε έδαφος υγιών στεφανιαίων αγγείων και η οργανική επιβάρυνση λόγω των κακώσεων, αποτελεί την αποκλειστική αιτία».