Νεκρό 4χρονο παιδί - Βαν που μετέφερε μετανάστες συγκρούστηκε με φορτηγό

Την ζωή του έχασε ένα παιδί ηλικίας 4 ετών ενώ 27 άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από τη μετωπική σύγκρουσή ενός βαν που μετέφερε μετανάστες με φορτηγό στον δρόμο που συνδέει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας με την Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Βρασνών, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που μετέφερε τους πρόσφυγες δεν σταμάτησε σε σήμα της Αστυνομίας αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει τον έλεγχο και συγκρούστηκε με το φορτηγό.

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος πέντε μηνών οι οποίοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 4 παιδιά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και δύο διακινητές οι οποίοι μετάφεραν από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη τους πρόσφυγες και νοσηλεύονται φρουρούμενοι. 

Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες είναι από το Ιράκ, τη Σομαλία και το Μπαγκλαντές

Το βαν πιθανολογείται ότι είχε κατεύθυνση από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο Κινητές Μονάδες, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της Τροχαίας.