Νέες συλλήψεις δεκάδων πολιτών στην Τουρκία

Το καθεστώς Ερντογάν προχώρησε την Δευτέρα στη σύλληψη 46 πολιτών, οι οποίοι θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι για συνεργασία με την οργάνωση FETO του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Εκδόθηκαν συνολικά 86 νέα εντάλματα σύλληψης.

Στην πλειοψηφία τους είναι στρατιωτικοί, ενώ ανάμεσα στους καταζητούμενους βρίσκονται καθηγητές και φοιτητές. Συνολικά ο αριθμός των συλληφθέντων ξεπερνά τους 50.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Anadolu, που επικαλείται δικαστική πηγή, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 46 πολιτών, που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στο δίκτυο του Φ. Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 86 νέα εντάλματα σύλληψης, ανάμεσα στους καταζητούμενους βρίσκονται 45 στρατιωτικοί εν αποστρατεία και 25 στρατιωτικοί εν ενεργεία. Καταζητούνται ακόμη δύο καθηγητές και 12 φοιτητές Πανεπιστημίου. Το Πρακτορείο τονίζει πως η αστυνομία αναζητά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Μετά το αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, το καθεστώς Ερντογάν επιδόθηκε σε πρωτοφανές πογκρόμ, κατά πολιτών που αντιτίθενται στις πολιτικές του. Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2016 έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 50.000  πολίτες, ενώ περισσότεροι από 140.000 απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: thepressproject.gr