Νέες ανεπίτρεπτες παραβιάσεις στην Μόρια – Καταδικασμένοι στην απομόνωση οι διοικητικά κρατούμενοι

Νέες ανεπίτρεπτες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών που κρατούνται στην Μόρια της Λέσβου καταγγέλλουν για άλλη μια φορά αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Όπως αναφέρουν στο κρατητήριο της Μόρια φίλοι και ερωτικές σύντροφοι χωρίς γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης «απαγορεύονται». «Οι ανύπαντροι κρατούμενοι είναι καταδικασμένοι μετά τη σύλληψη τους να μη ξαναδούν κανέναν δικό τους άνθρωπο επειδή έτσι λέει η διοίκηση» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αλληλέγγυοι/ες.

Μάλιστα, ακόμη και οι απλοί γνώστες της μητρικής τους γλώσσας απαγορεύεται να διερμηνεύσουν μεταξύ των κρατούμενων και των δικηγόρων τους, καθώς επιτρέπονται μόνο πιστοποιημένοι διερμηνείς, τους οποίους η διοίκηση του κρατητηρίου αρνείται να παράσχει.

«Οι διοικητικά κρατούμενοι είναι καταδικασμένοι αυθαίρετα στην απομόνωση και την υποχρεωτική αδυναμία συνομιλίας με τον δικηγόρο τους. Συγχαρητήρια στους κ. κ Μουζάλα και Τόσκα» τονίζουν στην νέα τους καταγγελία οι αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες των προσφύγων και μεταναστών της Μόριας.