Κλειστή η ΕΥΑΘ. Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση

Κλειστά παραμένουν τα γραφεία της ΕΥΑΘ σε Εγνατία και Τσιμισκή με απόφαση των εργαζομένων της οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποιηση της επιχείρησης.

 Σήμερα θα συζητηθεί στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του 74% της ΕΥΑΘ και οι αρμόδιοι του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θ.Καράογλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ.Καλαφάτης θα ενημερώσουν τους βουλευτές για το χρονοδιάγραμμα.

"Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, δρώντας ως άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, καλούμε τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική κινητοποίηση, σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ στην Εγνατία 127. Αυτοί οι τη στιγμή το κεντρικό κτίριο είναι κλειστό" αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων.

"Η ΕΥΑΘ, με 21.000.000 καθαρά κέρδη, και 26.000.000 ευρώ στα ταμεία της, θα αξιολογείται στα 80.000.000 ευρώ πως πώληση… Η Κυβέρνηση θα παραχωρήσει για 30 χρόνια σε ιδιώτες το πολυτιμότερο αγαθό της Φύσης έναντι 157 ευρώ ανά υδρόμετρο! Θα τους το επιτρέψουμε;" τονίζουν.

Update: 11.09Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πορεία προς το υπ. Μακεδονίας και Θράκης.