Κινητοποίηση στα καταστήματα «H&M» ενάντια στις απαράδεκτες νέες συμβάσεις

«Όχι στις συμβάσεις υποταγής και εξαθλίωσης της "H&M"» τόνισαν με την κινητοποίηση που έκαναν την Τρίτη το μεσημέρι στο κατάστημα της πολυεθνικής στην Ερμού ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι άνοιξαν το πανό τους στον πεζόδρομο της Ερμού, στο ύψος του καταστήματος και ενημέρωσαν με τις ανακοινώσεις τους για τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί η εργοδοσία και τους απαράδεκτους όρους που περιλαμβάνουν όσον αφορά τους μισθούς και τα δικαιώματά τους.

Κάλεσαν τους συναδέλφους τους και στο συγκεκριμένο κατάστημα να μη βάλουν την υπογραφή τους στις συμβάσεις της «σύγχρονης σκλαβιάς», να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να τις επιστρέψουν στην εργοδοσία και να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στη συνέχεια με πορεία στην Ερμού έφτασαν έξω από το δεύτερο κατάστημα που διατηρεί η επιχείρηση στον πεζόδρομο.

«Εργάτη μη δεχτείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους κι αφεντικά», «Αυξήσεις στους μισθούς και σταθερή δουλειά, αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν συνδικαλιστές και συνάδελφοί τους από μια σειρά χώρους δουλειάς.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, με τους εργαζόμενους να σημειώνουν: «Μας ζητούν με την υπογραφή μας να βάλουμε ταφόπλακα στα δικαιώματά μας».

Πηγή: 902.gr