Καταδίκη αστυνομικού που τραυμάτισε φοιτητή πριν από αντιπολεμική πορεία στην Θεσσαλονίκη

Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε αστυνομικός των ΜΑΤ κατηγορούμενος ότι χτύπησε νεαρό διαδηλωτή προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο νεαρός Μάριος Ν. δέχτηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2015 μαζί με τον αδερφό του την αναίτια επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ  καθώς πήγαιναν στην αντιπολεμική πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Τα δύο αδέρφια, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ συνελήφθησαν εκείνο το απόγευμα αφού πρώτα δέχτηκαν τα χτυπήματα των αντρών των ΜΑΤ ενώ ακόμη δύο φοιτήτριες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένες από γκλομπ. Ο Μάριος που ήταν τότε ανήλικος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, την οποία γνωμάτευσαν οι γιατροί. Να θυμίσουμε ότι το  δικαστήριο έκρινε στις 19 Οκτώβρη του 2017 αθώο τον Μάριο Ν που κατηγορήθηκε για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια. Τα δύο αδέρφια φαίνεται ότι είχαν στοχοποιηθεί από την διμοιρία των ΜΑΤ καθώς ο ένας εκ των δύο αδερφών είχε συλληφθεί και λίγες μέρες νωρίτερα  αθωωθεί στη δίκη.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον του αστυνομικού ο οποίος στη σημερινή δίκη αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι ο νεαρός αυτοτραυματίστηκε. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του. Να σημειωθεί ότι την καταδίκη του ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. 

*Φωτογραφία από το γεγονός της 18 Δεκεμβρίου 2015