«Κανένας οροθετικός δεν πρέπει σήμερα να νιώθει λιγότερο ικανός να απολαύσει τη ζωή του»

O Βρετανός βουλευτής, Λόιντ Ράσελ Μόιλ, αποκάλυψε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του στο Κοινοβούλιο ότι είναι οροθετικός, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στον στιγματισμό και την προκατάληψη, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Μόιλ, βουλευτής των Εργατικών, έγινε ο δεύτερος βουλευτής που δηλώνει ανοικτά ότι είναι οροθετικός και ο πρώτος που το αποκάλυψε εντός της βρετανικής βουλής.

«Τον επόμενο χρόνο, θα έχω τη δική μου επέτειο, 10 χρόνια από τότε που διαγνώστηκα με τον ιό HIV, σε ηλικία 22 ετών» τόνισε ο Μόιλ και πρόσθεσε ότι «το ταξίδι ήταν μακρύ εξαιτίας του φόβου της αποδοχής και σήμερα, ας ελπίσουμε, της υποστήριξης, γνωρίζοντας ότι η θεραπεία μου με κρατά υγιή και προστατεύει οποιονδήποτε σύντροφο πιθανόν έχω».

«Μπορούμε να είμαστε όποιοι θέλουμε να είμαστε» συνέχισε, απευθύνοντας ένα μήνυμα προς όσους δεν κάνουν εξετάσεις, λόγο φόβου. «Είναι καλύτερα να ζεις γνωρίζοντας παρά να πεθαίνεις με τον φόβο».

«Κανένας άνθρωπος που έχει διαγνωστεί με HIV σήμερα δεν πρέπει να νιώθει λιγότερο ικανός να ευημερήσει και να απολαύσει τη ζωή σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο, εξαιτίας της κατάστασής του [...] Σε δύο ημέρες, την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS, θα σταθώ στο πλευρό της κοινότητάς μου για να θρηνήσω για την απώλεια όσων πέθαναν από AIDS. Θα σταθώ εκεί γνωρίζοντας ότι θα ζήσω μια ζωή που πολλοί δεν μπόρεσαν» πρόσθεσε ο βουλευτής

«Έχουμε την ικανότητα να βάλουμε τέλος στη μετάδοση του ιού όπως επίσης στο στίγμα και την προκατάληψη, όχι μόνο εδώ, αλλά παγκοσμίως και ελπίζω ότι όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό αποστολή μας» κατέληξε ο Μόιλ, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, με όλους τους συναδέρφους τους που βρίσκονταν στην αίθουσα να σηκώνονται όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν.

Την ομιλία του Μόιλ σχολίασε λίγο αργότερα ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν: «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα από αυτή τη Βουλή των Κοινοτήτων: αυτή η χώρα έχει αλλάξει τη στάση της, έχουμε κάνει πμεγάλη πρόοδο ιατρικά για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος καταλαβαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για κάθε άλλη χώρα στον κόσμο», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Πρέπει να κλείσουμε το μυαλό μας για να προκαταλάβουμε και να ανοίξουμε το μυαλό μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Σε επόμενη δήλωσή του, ο Κόρμπιν δήλωσε: "Ο Λόιντ έδειξε τεράστιο θάρρος σήμερα. Ξέρω ότι ολόκληρο το Εργατικό Κόμμα είναι περήφανο γι 'αυτόν. "

Πηγή: thepressproject.gr