Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες Πάτρας σε Συγκέντρωση

Την Τρίτη 25/4 εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο Παναγιώτης Λαλιώτης για την πρόκληση σωματικής βλάβης σε μετανάστη εργάτη ο οποίος εργάζονταν στο ορνιθοτροφείο του αίσχους στη Χαλανδρίτσα. Πρόκειται για μια διαρκή και γνώριμη στάση του εν λόγω εργοδότη προς τους εργαζόμενους που χαρακτηρίζεται από έντονα ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Το περιστατικό που εντέχνως έχει καλυφθεί και δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας αφορά άλλο ένα περιστατικό αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζόμενων και ειδικότερα σε ένα ακόμα πιο πληττόμενο κομμάτι τους.  

Η αθώωση του Π.Λ. στο δικαστήριο για την αποζημίωση του μετανάστη εργάτη θύματος, καθώς σε αποτέλεσμα της εγκληματικής και ρατσιστικής αντιμετώπισης που δέχτηκε στο χώρο αυτό ακρωτηριάστηκε το ένα του πόδι, αποτελεί πρόκληση για το αντιρατσιστικό και ευρύτερο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η απόφαση αυτή λήφθηκε εν απουσία του θύματος, ο οποίος παραπλανήθηκε για να απουσιάσει.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες Πάτρας απευθύνει κάλεσμα για μαζική παρουσία του λαού της Πάτρας στο δικαστικό μέγαρο κατά την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης.

Συγκέντρωση: Τρίτη 25/4, Δικαστικό Μέγαρο Πατρών 9πμ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες Πάτρας