ΗΠΑ: «Εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους»

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει σάλο και οργισμένα σχόλια. Σε αυτό απεικονίζεται ένας λευκός αστυνομικός στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει μία λευκή οδηγό λέγοντάς της «Μη φοβάσαι εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους».

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούλιο (σε μία περίοδο εντάσεων μετά τη δολοφονία του Φιλάντο Κατσίλε από αστυνομικούς μέσα στο αμάξι του) με τον αστυνομικό Γκρέγκ Άμποτ να σταματά τη γυναίκα για αλκοτέστ και να διαπιστώνει ότι εκείνη είναι πάνω από το όριο.

Στη συνέχεια την ενημερώνει πως θα τη συλλάβει και θα κατάσχει το αμάξι, ωστόσο η γυναίκα δεν τολμά να κατεβάσει τα χέρια της και είναι φοβισμένη.

Λέει στον αστυνομικό ότι έχει δει πολλά βίντεο με αστυνομικούς που σκοτώνουν και ο Άμποτ της λέει με αφοπλιστική ηρεμία «Μα εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους. Εσείς δεν είστε μαύρη. Σε όλα τα βίντεο που έχετε δει έχει σκοτωθεί κανένας μαύρος;».

Το βίντεο τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2016 από την κάμερα του περιπολικού και ο ήχος είναι από το μικρόφωνο του αστυνομικού. Τα πλάνα έδειξε αυτή την εβδομάδα ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ζητώντας να ανοίξουν τα αρχεία για το περιστατικό.

Η αστυνομία της Τζόρτζια έχει δηλώσει πως διενεργεί έρευνα για το περιστατικό με τον υπεύθυνο της αστυνομίας της κομητείας Κομπ, Μάικ Ρέτζιστερ, να τονίζει ότι ο αστυνομικός θα απομακρυνθεί γιατί «δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους σχόλια κατά την επιβολή του νόμου».

Ο Γκρέγκ Άμποτ, βέβαια, δεν απομακρύνθηκε ακριβώς, απλά, όπως ενημέρωσε μέσω email τους ανωτέρους του, πήρε σύνταξη μετά από τριάντα χρόνια υπηρεσίας. 

Ίσως συνταξιοδοτήθηκε λίγο εσπευσμένα και όλα... μέλι γάλα.

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε το βίντεο: