«Ιl Manifesto»: Βαθύτατη κρίση στη Χρυσή Αυγή

Σε αναλυτικό άρθρο με τίτλο «Ενδείξεις κρίσης στη Χρυσή Αυγή, και οι ταξιτζήδες απομακρύνονται» η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στην κρίση που διέρχεται η ελληνική νεοναζιστική ακροδεξιά την ώρα που στη δίκη της οργάνωσης «φρικιαστικές μαρτυρίες και αποκαλύψεις ενισχύουν τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «στις συνδικαλιστικές εκλογές των Ελλήνων ταξιτζήδων το 2013 η Χρυσή Αυγή είχε ξεπεράσει το 13% των ψήφων και στόχευε να τους διπλασιάσει. Πέρυσι, όμως, σημείωσε εντυπωσιακή πτώση, ενώ φέτος δεν κατέβασε ούτε καν ψηφοδέλτιο».

Παράλληλα, η αριστερή εφημερίδα σημειώνει ότι οι «φρικιαστικές μαρτυρίες» στην εν εξελίξει δίκη της Χρυσής Αυγής «ενισχύουν τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων» και κάνει ειδική αναφορά στις αποκαλύψεις προστατευόμενου μάρτυρα που επιβεβαίωσε ότι μέσα στην οργάνωση «το να χτυπάς Πακιστανούς ήταν ένα χόμπι, διότι δεν τους θεωρούσαν ανθρώπους».

«Στοιχεία και μαρτυρίες που ενισχύουν τη συνείδηση και όσων είχαν εξαπατηθεί από τις υποσχέσεις άκρως επικίνδυνων "ψευδοπατριωτών", οι οποίοι ήθελαν να υποκαταστήσουν -ει δυνατόν- όλους τους κρατικούς θεσμούς, αρχίζοντας από την αστυνομία και καταλήγοντας στο κοινοβούλιο», τονίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη».

Τέλος, η «Il Μanifestο» γράφει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις «η Χ.Α. κυμαίνεται περίπου στα ίδια ποσοστά του 2015», αλλά «στην ελληνική κοινωνία αρχίζει να παρατηρείται μια ευρύτερη, υγιής επίγνωση, η οποία ελπίζεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την ολοκλήρωση της δίκης».

Πηγή: efsyn.gr