Η Θεατρική Ομάδα Στεκιού Μεταναστών παρουσιάζει την παράσταση «Foxfinder (Ανιχνευτής)», της Ντον Κινγκ

Η Θεατρική Ομάδα Στεκιού Μεταναστών παρουσιάζει την παράσταση «Foxfinder (Ανιχνευτής)», της Ντον Κινγκ, την Κυριακή 24 & Δευτέρα 25 Ιούνη 2018, στις 21.00. Στα Κάστρα, Τομέας Τειχών (μεταξύ Περδίκα και 1ου Γυμνασίου Συκεών).

Μια προφεστιβαλική εκδήλωση του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Μετάφραση | Γιώργος Χατζηνικολάου (για την παράσταση «Αλεπούδες», Επί Κολωνώ, 2011)

Σκηνοθεσία | Νίκος Νικήσιανης

Βοηθός σκηνοθέτη | Κατερίνα Τουκμενίδου

Αφίσα | Βαγγέλης Αρβανίτης

 

Επί σκηνής |

Ανδρονίκη Αγραφιώτη*

Αντώνης Γαζάκης

Βασίλης Μήτος

Δώρα Νεστορίδου

Άννα Πατρώνη*

 

* διπλή διανομή σε διαφορετικές ημέρες παράστασης

 

«Η ερυθρά αλώπηξ έχει την δύναμην ίνα επιφέρη την σύγχυσιν, προκαλούσα οράματα εις τους ψυχικώς ασταθείς. Υπό την επιρροήν της αλώπεκος, εις καλός και σκληρώς εργαζόμενος άνθρωπος καθίσταται παχύς, οκνηρός, αλκοολικός ή σεξουαλικώς διεστραμμένος. Ωρισμένοι παρασύρονται πίπτοντες θύματα και αποκλίνουσιν άνευ θελήσεώς των από την ευθείαν και τίμιαν οδόν της εργασίας. Ωρισμένοι άλλοι εφίενται εν γνώσει των έρμαιον εις τα θελήσεις του κτήνους ή υποδέχονται τούτο με τας αγκάλας ανοικτάς. Συνεπώς προσοχή: τα όρια μεταξύ αθωότητος και ενοχής είναι δυσδιάκριτα και προς τούτο πρέπει να εκλαμβάνητε όλους όσοι ενδημούν εις μολυσμένας περιοχάς ως εν δυνάμει ενόχους».

Η ασταμάτητη βροχή καταστρέφει τις σοδιές. Το καθεστώς πιέζει τους αγρότες να ανεβάσουν την παραγωγικότητα. Τους εκφοβίζει με ψέματα και τους απειλεί με κατάσχεση. Μια γυναίκα αγωνίζεται να ξεσκεπάσει την αλήθεια και μια άλλη αγωνίζεται να σώσει τη ζωή της. Ένας αγρότης βασανίζεται από τις ενοχές και ένας ανιχνευτής βασανίζεται από τους πειρασμούς. Η κρίση, ο φόβος, οι ενοχές γεννούν τέρατα. Είναι η εποχή των τεράτων λοιπόν, αυτή τη φορά σε μια ζοφερή αγγλική ύπαιθρο.