Η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε το Indymedia

Την απαγόρευση λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας του γερμανικού «linksunten.indymedia.org» ανακοίνωσε  το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η ιστοσελίδα θεωρείται το βασικό μέσο της ακροαριστεράς στη χώρα, ενώ ως αιτιολογία για την απόφαση αναφέρθηκε ότι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης παραβίαζε τον ποινικό κώδικα και στρεφόταν κατά της συνταγματικής τάξης.

Η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε έφοδο στον χώρο όπου στεγάζονται οι σέρβερ του ιστότοπου, στη περιοχή της Βάδης - Βυρτεμβέργης, όπως τόνισε ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Στρομπλ, ο οποίος, όπως και ο κ. Ντε Μεζιέρ, ανήκει στην κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) Γερμανίας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

O υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το linkunten.indymedia.org ως «οργανισμό» και όχι ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο, που θα βοηθήσει τους αξιωματούχους να λάβουν μέτρα γύρω από τη συνταγματική προστασία για την ελευθερία της έκφρασης. Ο De Maiziere είπε ότι τουλάχιστον δύο άτομα αποτελούσαν ένωση - ο ιστότοπος έχει μέχρι επτά διαχειριστές - και η απαγόρευση δεν θα επηρέαζε το διεθνές βραβευμένο δίκτυο Indymedia.