Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο κατά του ακροδεξιού AfD

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου, αλλά και την πύλη του Βρανδεμβούργου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στη Βουλή.

Κρατώντας πανό με συνθήματα που έγραφαν «Στοπ στο AfD», «ενάντια στο ρατσισμό στη Μπουντεσταγκ» ή «η καρδιά μου χτυπάει για ποικιλομορφία», οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, καθώς σε δύο μέρες είναι το «ντεμπούτο» του AfD, το οποίο θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου κοινοβουλίου της Γερμανίας.
 
«Όταν το AfD καθίσει στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά στις 24 Οκτωβρίου, πρέπει να ξέρει ότι το κοινοβούλιό μας δεν είναι στάδιο για ρατσισμό, διακρίσεις και παραποίηση της ιστορίας», ανέφεραν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.
 
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να διαδηλώσουμε, να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που δεν ψήφισαν το AfD», είπε μια διαδηλώτρια.
 
Υπενθυμίζεται ότι το AfD συγκέντρωσε ποσοστό 12,6% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία και έγινε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας.

Πηγή: thepressproject.gr