«Γιατί να αρνηθούμε τα συλλαλητήρια;» διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης

Σχολιάζοντας το θέμα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης διοργανώνονταν  περίπου 200 συλλαλητήρια στην Αθήνα. «Θα αρνηθούμε σε ανθρώπους που έχουν ευαισθησία σε ένα θέμα να πουν τη γνώμη τους;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ως αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν με την ονομασία του νότιου  μέρους της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας χαρακτήρισε το Σκοπιανό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.«Επρόκειτο για μια κίνηση γεωστρατηγικού χαρακτήρα που απέβλεπε στην ενσωμάτωση της Μακεδονίας στο σύστημα του Βορρά», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζοντας τον όρο επιθετικό σε βάρος της Ελλάδας, ο κ. Μπόλαρης επισήμανε ότι στα Σκόπια έχουν εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα ταυτότητας. «Τους καλούμε να είναι ήρεμοι, καταλαβαίνουμε το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Μπόλαρης.

«Όπως εμείς καταλαβαίνουμε ότι οι έχουν ανάγκη αυτοπροσδιορισμού, πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν το δικό μας δικαίωμα και να μη θίγουν το δικό μας δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού». ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα όνομα ξεκάθαρο στη διεθνή κοινότητα που να μη θίγει τη χώρα μας.

Όσον αφορά το εάν πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να περάσει απλά από τη Βουλή ή να γίνει δημοψήφισμα, ο Μάρκος Μπόλαρης είπε πως η Βουλή έχει χειριστεί και στο παρελθόν σημαντικά ζητήματα με σοβαρότητα.

Πληροφορίες: thessnews.gr