Για την Τρίτη διακόπηκε η δίκη του Τάσου Θεοφίλου

Για τις 15 Μαΐου διακόπηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Άρειου Πάγου σχετικά με την αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου για τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στη φυλακή.

Αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστήριο, όπου ξεκίνησε το πρωί η δίκη με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι την Τρίτη αναμένεται να καταθέσουν το υπόμνημά τους.

Σήμερα ανέδειξαν τους λόγους για τους οποίους η αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελή, (μέχρι πρότινος εποπτεύοντος εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής), είναι απαράδεκτη, αφού παίρνει θέση για τα πραγματικά περιστατικά, και αόριστη αφού δεν συγκεκριμενοποιεί τι δεν έλαβε υπόψη της η αθωωτική απόφαση, ποια κενά και ασάφειες εντοπίζει.

Νωρίτερα, ο Κώστας Παπαδάκης δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι «η σημερινή ημέρα πρέπει να είναι η τελευταία που Αντιτρομοκρατική ταλαιπωρεί τα δικαστήρια και τον Θεοφίλου με αυτή τη σκευωρία».

Η Άννα Παπαρούσου είπε στην «Εφ.Συν.» πως «η αναίρεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επιχειρεί να πλήξει την αρχή της ηθικής απόδειξης, δηλαδή της δυνατότητας που έχουν τα δικαστήρια να διαμορφώνουν κυριαρχική κρίση για τα πραγματικά περιστατικά, που έχουν να χειριστούν. Στην πραγματικότητα η απόφαση απλά δεν ήταν αρεστή για λόγους, που δεν είναι νομικοί».

Πηγή: efsyn.gr