Φίλοι της Φύσης: Όχι στην «Κατάσταση Πολιορκίας» της Νέας Φιλαδέλφειας

Με αφορμή την «Κατάσταση Πολιορκίας» που βρίσκεται η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας εδώ και μήνες, και ιδιαίτερα μετά τα χθεσινά επεισόδια (27 Απριλίου 2017)  που προκάλεσε ο «οπαδικός στρατός» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με θέμα «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα», το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ διατυπώνει για μια ακόμα φορά τις θέσεις του και υπογραμμίζει το νέο «μόρφωμα» των «οπαδικών στρατών» που «κατασκευάζονται» για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece:

  1. Επιβεβαιώνει την αρχική του θέση συμπαράστασης προς το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο της ΑΕΚ που κατέθεσε, μεταξύ άλλων θεμάτων, με ΥΠΟΜΝΗΜΑ στο ΥΠΑΠΕΝ (θέση Δ2, 18 Μαρτίου 2015),
  2. Ξαναδημοσιεύει τη θέση που παρουσιάσαμε αρχικά στις 16 Μαρτίου 2017 «Συμπαραστεκόμαστε στη Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και των υπηρεσιών του Δήμου που αρνούνται να παρανομήσουν για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Καταγγέλλουμε τις απειλές και τους βανδαλισμούς στην πόλη, τους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς αιρετών, εργαζομένων και όσων έχουν αντίθετη άποψη. Απαιτούμε από την Πολιτεία να περιφρουρήσει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ζητάμε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να προστατέψουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη.» 
  3. Καταγγέλλει όλους όσοι με τις πολιτικές τους αποφάσεις και τη στάση τους (κυβέρνηση και αστυνομία) επιτρέπουν στους «οπαδικούς στρατούς» επιχειρηματικών συμφερόντων να έχουν κηρύξει σε «Κατάσταση Πολιορκίας» την πόλη, να πετάνε πέτρες, να απειλούν ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη ζωή του Δημάρχου, να κάνουν επιθέσεις σε Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους, να προπηλακίζουν εκείνους που είναι αντίθετοι στις επιλογές των επιχειρηματιών.
  4. Εκτιμά ότι το νέο, και ενδεχομένως σοβαρότερο πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί από την υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ είναι, αν η πολιτεία (κυβέρνηση, αστυνομία, δικαιοσύνη) ανέχεται ή διευκολύνει με τις επιλογές της ή την αφωνία της, τους επιχειρηματίες να δημιουργούν «οπαδικούς στρατούς» για να επιβάλλουν κάθε φορά τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα (έχουμε δει το ίδιο «έργο» να παίζεται με το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα).
  5. Καλεί τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς και τα κινήματα πολιτών:
  • να συμπαρασταθούν στο Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ.Βασιλόπουλο,
  • να υπερασπίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης  ιδεών - την εύρυθμη λειτουργία και την «απελευθέρωση» της πόλης,
  • να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τη Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας -  Χαλκηδόνας,
  • να απαιτήσουν από την  κυβέρνηση και τα αρμόδια πολιτικά όργανα να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τους «οπαδικούς στρατούς» για την «Κατάσταση Πολιορκίας» που έχουν επιβάλλει για μήνες στην πόλη.