in

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συναντά τις Τετάρτες το CineDoc

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συναντά τις Τετάρτες το CineDoc

Ξεπερνούν διαρκώς τα σωματικά και πνευματικά τους όρια. Βρίσκουν τρόπους να δημιουργούν, να προσφέρουν, να εμπνέουν. Είναι διάσημοι αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι ήρωες στα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του CineDoc, με το οποίο συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι προβολές του CineDoc με τίτλο «Τετάρτες στο Λιμάνι» θα πραγματοποιηθούν και φέτος, καθ’ όλη τη διάρκεια της κινηματογραφικής σεζόν, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, από τις 4 Οκτωβρίου 2017 έως τις 25 Απριλίου 2018. Οι προβολές θα συνοδεύονται και από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις (περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα).

Χώρος: Αίθουσα «Σταύρος Τορνές» (Αποθήκη 1, Λιμάνι, τηλ. 2310-378400)
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (γενική είσοδος)

Πρόγραμμα προβολών
(αίθουσα Σταύρος Τορνές, 21:00)

4/10: Ultra: The Real Marathon
18/10: Bobbi Jene
01/11: Greek Animal Rescue
22/11: Free Lunch Society
13/12: Theater of Life
17/01: Singing with Angry Bird
31/01: Dolphin Man
07/2: À Voix Haute
21/02: Big Time
25/04: Obscuro Barroco

Αναλυτικά, οι ταινίες του CineDoc

Ultra: The Real Marathon
(Ουγγαρία – Ελλάδα, 2016)
Σκηνοθεσία: Balázs Simonyi, 84΄

Η ιστορία πέντε ανθρώπων ανά την Ευρώπη που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα Σπάρταθλον. Η ταινία τούς ακολουθεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της συμμετοχής τους στον αγώνα, καθώς αντιμετωπίζουν ακραίες δυσκολίες ξεπερνώντας συνεχώς τα σωματικά αλλά και τα πνευματικά τους όρια.

* Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη ψυχολόγο-υπνοθεραπεύτρια Χαρά Βλαχοδήμου με τίτλο «Τα όρια υπάρχουν για να ξεπερνιούνται».

Bobbi Jene
(Δανία – Σουηδία – Ισραήλ – ΗΠΑ, 2017)
Σκηνοθεσία: Elvira Lind, 58΄

Η αμερικανίδα χορεύτρια Μπόμπι Τζιν πέρασε μια δεκαετία ως η πρώτη χορεύτρια της Batsheva Dance Company, στο Ισραήλ. Η ταινία την ακολουθεί όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει τον μέντορά της και χορογράφο, Οχάντ Ναχαρίν, και να επιστρέψει στις ΗΠΑ. 

Greek Animal Rescue
(Ελλάδα, 2017)
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης, 65΄. 

Μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων ζώων σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα. Οι ιστορίες αυτές αποτυπώνουν την Ελλάδα της κρίσης και κινητοποιούν φιλόζωους στο εξωτερικό και ομάδες νέων εθελοντών που περιπολούν στον Ασπρόπυργο περιθάλποντας παρατημένα ζώα. Σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, τη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» και το Inside Story.

Free Lunch Society
(Αυστρία – Γερμανία, 2017)
Σκηνοθεσία: Christian Tod, 53΄. 

Τι θα κάνατε αν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο; Πριν λίγα χρόνια ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα φάνταζε ως ουτοπία. Σήμερα μοιάζει πιο εφικτό από ποτέ, ενώ έντονες συζητήσεις διεξάγονται ανά τον κόσμο. Η ταινία αναζητά τις δυνατότητες και τις εμπειρίες μιας ιδέας που έχει κερδίσει ακόμη και την υποστήριξη του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Theater of Life
(Καναδάς, 2016)
Σκηνοθεσία: Peter Svatek, 93΄ 

Η ιστορία του φημισμένου σεφ Μάσιμο Μποτούρα που ένωσε 60 κορυφαίους σεφ από όλον τον κόσμο με σκοπό να μετατρέψουν τα περισσεύματα τροφίμων που προορίζονταν για τα σκουπίδια σε νόστιμα γεύματα για τους άστεγους και τους πρόσφυγες της Ιταλίας. Μια οπτική γιορτή γεμάτη εντυπωσιακές γαστρονομικές δημιουργίες, η οποία συγχρόνως παρουσιάζει μια φιλική εικόνα των γευμάτων σε χώρους συσσιτίων.

Singing with Angry Bird
(Νότια Κορέα, 2016)
Σκηνοθεσία: Hyewon Jee, 56΄

Ο Τζάε-Τσανγκ Κιμ είναι τραγουδιστής όπερας από την Κορέα, με το παρατσούκλι «Angry Bird». Πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε μια παιδική χορωδία στις φτωχογειτονιές της Πούνε, στην Ινδία. Απογοητευμένος από την έλλειψη υποστήριξης των γονέων, ο Angry Bird προσπαθεί να τους εκπαιδεύσει να τραγουδήσουν για μια συναυλία μαζί με τα παιδιά τους. Ένα ταξίδι γεμάτο δάκρυα και γέλια!

Dolphin Man
(Ελλάδα – Γαλλία – Καναδάς – Ιαπωνία – Ιταλία, 2017)
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος, 78΄. 

Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει τη συναρπαστική ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Λικ Μπεσόν το φιλμ «Απέραντο Γαλάζιο», μυώντας τον θεατή στην ελεύθερη κατάδυση μέσα από ένα ταξίδι ανά τον κόσμο.

À Voix Haute
(Γαλλία, 2017)
Σκηνοθεσία: Stéphane de Freitas, 99΄.

Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα φοιτητών από τα προάστια του Παρισιού που παίρνουν μέρος σε ετήσιο διαγωνισμό ρητορικής. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στον διαγωνισμό και οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια…

Big Time
(Δανία, 2017)
Σκηνοθεσία: Kaspar Astrup Schröder, 85΄.

Η ταινία ακολουθεί τον διάσημο Δανό αρχιτέκτονα Μπγιάρκε Ίνγκελς στην προσπάθεια να ολοκληρώσει το σημαντικότερο έργο του μέχρι στιγμής. Πρόκειται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός από τους ουρανοξύστες ο οποίος θα αντικαταστήσει τους Δίδυμους Πύργους, που κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου. Μια ματιά στη ζωή και στο έργο ενός από τους πιο καινοτόμους και φιλόδοξους σύγχρονους αρχιτέκτονες.

Obscuro Barroco
(Γαλλία – Ελλάδα – Ελβετία, 2018)
Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Κρανιώτη, 59΄. 

Το νέο έργο της Ευαγγελίας Κρανιώτη, σκηνοθέτιδας του πολυβραβευμένου Exotica, Erotica, Etc., είναι ένα ντοκιμαντέρ με στοιχεία μυθοπλασίας, με θέμα τη μεταμόρφωση σε μια πόλη των άκρων: το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ταινία αναζητά απαντήσεις για την ταυτότητά μας μέσα από το φύλο, το καρναβάλι και τις πολιτικές διαμάχες, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την επιθυμία μεταμόρφωσης του σώματος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Καταλονίας στη Θεσσαλονίκη

Porto