Ένταση και προσαγωγές έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όταν παρενέβησαν άντρες των ΜΑΤ στην προσπάθεια συλλογικοτήτων και μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε οχτώ προσαγωγές.

Το πρωί της Τετάρτης στις 11, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλούσε σε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όταν έφτασαν στο συμβολαιογραφικό γραφείο οι διαμαρτυρόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι αρχικά με τις δυνάμεις των ΥΜΕΤ κι έπειτα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του 24/7.

Σημειώθηκαν οχτώ προσαχθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσα και στους συλληφθέντες και ο εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κινήματος, σήμερα διεξάγεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 66 τετραγωνικών στην Κυψέλη, για 33.000 ευρώ με επισπεύδον το ιρλανδικό fund Polis Dania.

«Η ΧΟΥΝΤΑ του Τσίπρα προστατεύει τους τραπεζίτες χρησιμοποιώντας την Αστυνομία ως μπράβο. Δεν θα περάσει! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook το κίνημα, καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Πηγή: thepressproject.gr

Φωτογραφία: ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ