«Έλληνες λιμενικοί πήγαν να μας σκοτώσουν» λέει Ιρακινός πρόσφυγας που διασώθηκε στο Αιγαίο

Ένας ιρακινός πρόσφυγας, ο οποίος διασώθηκε από την Τουρκική Ακτοφυλακή μαζί με 45 άλλους, στο Αιγαίο Πέλαγος, δήλωσε ότι οι Έλληνες λιμενικοί «προσπάθησαν να τους σκοτώσουν».

Ομάδες της Ακτοφυλακής έσωσαν τους πρόσφυγες μετά τη βύθιση της βάρκας όπου επέβαιναν. Ο ιρακινός πρόσφυγας Mohammed Fadil, το 4χρονο κοριτσάκι του οποίου πνίγηκε, ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες λιμενικοί ήταν υπεύθυνοι για το περιστατικό. Ένα σκάφος που ανήκε στην Ελληνική Ακτοφυλακή διέταξε να μας σταματήσει στην ανοιχτή θάλασσα, δήλωσε ο Φαντίλ στους δημοσιογράφους στο κρατικό νοσοκομείο του Κουσάντασι.

«Υπήρχαν δυνατά κύματα. Θεωρήσαμε ότι ήρθαν για να μας σώσουν. Μας είπαν να σταματήσουμε τον κινητήρα. Έδεσαν το σκάφος μας στο δικό τους με συρματόσχοινο μας και άρχισαν να κάνουν κύκλους «, δήλωσε ο Φαντίλ. «Ήταν τόσο απάνθρωπο. Προσπάθησαν να μας σκοτώσουν», πρόσθεσε. Ο Φαντίλ είπε ότι χωρίς κανένα έλεος τους άφησαν να πεθάνουν και τότε ήρθαν οι ομάδες της Ακτοφυλακής της Τουρκίας και τους έσωσαν, προσθέτοντας: «Έσωσα τα δύο μου παιδιά, αλλά δεν μπορούσα να σώσω το άλλο.

πηγή: kar.org, aa.com.tr