Εκδήλωση με θέμα: Κινήματα και Περιβάλλον: Νερό, Χρυσός, Πετρέλαιο

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 19.30 στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη), με θέμα εξελίξεις γύρω από τα περιβαλλοντικά κινήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού, την εξόρυξη Χρυσού στην Χαλκιδική και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. 

Τη συζήτηση θα ανοίξουν:

- Χριστίνα Κονταξή, Διευθύντρια Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

- Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Εδαφολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη και 

- Γιάννης Παπαδημητρίου, νομικός, μέλος της «Πρωτοβουλίας κατά της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο» (ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ).

Θα υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης του νερού (μέσω πώλησης ποσοστού μετοχών των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ και ένταξης των υπόλοιπων μετοχών που ανήκουν στο δημόσιο στο "Υπερταμείο"). Η εκδήλωση εντάσσεται στην καμπάνια «Ε, όχι και το νερό! Είναι κοινό αγαθό»

Θα τοποθετηθεί επίσης εκπρόσωπος της Περιβαλοντικής Οργάνωσης iSea
καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής (3 χιλιόμετρα κάτω απ' τις Σκουριές)

Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις, όποιος/α θέλει παίρνει τον λόγο είτε αντιπροσωπεύει κάποια συλλογικότητα (κατά προτεραιότητα) είτε απλά το άτομό του/της (στην συνέχεια).