Εφημερίδεεεες!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Κινεζική πύλη στην Ευρώπη".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Τα βαρίδια και τα αγκάθια. Τι καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο μονομάχοι».

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μισθοί-λάστιχο με συμβάσεις ανά επιχείρηση".
Στο νέο καθεστώς που προωθεί το υπουργείο Εργασίας στέκεται η εφημερίδα στο βασικό της θέμα, υπογραμμίζοντας ότι προβλέπει "συμβάσεις εργασίας που θα συμφωνούνται μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών ξεχωριστά για κάθε επιχείρηση και θα ορίζουν αμοιβές χαμηλότερες από τις κλαδικές συμβάσεις". Στόχος των ρυθμίσεων, που θα ισχύουν για δύο χρόνια είναι να δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες να μειώνουν το μισθολογικό κόστος αλλά να δεσμεύονται ταυτόχρονα για διατήρηση των θέσεων εργασίας.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γιατί μου πετάνε λάσπη; ".
"Ο Γιοσάκης είναι φίλος μου. Καλό παιδί. Στο Ψυχικό είχε ένα χώρο για να φυλάει τα ντοσιέ με τις δικογραφίες του", επισημαίνει ο δικηγόρος "Ερωτοδικείου" και "Αυτοφώρου", Πέτρος Λεωτσάκος στην εφημερίδα. Ο ίδιος αναφέρεται στην εμφανιζόμενη ως "εγκληματική συμμορία των πλειστηριασμών" δηλώνοντας: "Ο δικός μου ρόλος δεν έχει σχέση με παράνομες πράξεις. Βοήθούσα ανθρώπους που προσπαθούσαν να σώσουν το σπίτι τους".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Σώζονται τα 4 στρέμματα".
Μετά την "προαναγγελία" νέων ρυθμίσεων για τη δόμηση έξω από τις πολεοδομημένες ζώνες, που έγινε μέσω μιας προσθήκης στο νομοσχέδιο για τη δράση η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες οικοπέδων σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές αγωνιούν πλέον για την τύχη της ιδιοκτησίας τους". 
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Μειώσεις μισθών για να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις".
Στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας για ανατροπές στο καθεστώς των συμβάσεων αναφέρεται το Βήμα της Κυριακής στο πρωτοσέλιδό του. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση λύνει τα χέρια στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ώστε να προχωρήσουν ακόμη και σε μειώσεις μισθών κάτω από τα όρια των συμβάσεων εργασίας".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Νέα κοινωνική αφαίμαξη 10+1 νέα μέτρα λιτότητας από Ιανούαριο".

Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που συντάσσεται με βάση το μνημόνιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή θα φέρει "μεγαλύτερα βάρη στους Έλληνες πολίτες και νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων για το 2011", όπως αναφέρει η εφημερίδα.
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: " Ονόματα-έκπληξη στη "μαφία των πλειστηριασμών".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Βαριά ονόματα από τον χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης ακούνται στις 100.000 συνδιαλέξεις που αποκρυπτογραφούν οι αρχές. Οι αποκαλύψεις για τη "μαφία των πλειστηριασμών" είναι ακόμη ελάχιστες μπροστά στο μέγεθος της 5ετούς δράσης του κυκλώματος που είχε στήσει ένα πολυδαίδαλο σύστημα με 150 εταιρίες φαντάσματα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ζητάω δίκη δίκαιαν και όχι μαϊμού".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο μητροπολίτης Αττικής (κανονικός) κ. Νικόδημος Γκατζιρούλης με μακρά επιστολή του στην Ιεραρχία της Ελλάδας πιάνει το "νήμα από την αρχή της περιπέτειάς του αναλύοντας όλες τις κρυφές αλλά και φανερές πτυχές για το πως και από ποιούς βρίσκεται μακράν του θρόνου της Μητροπόλεως Αττικής ".
Η ΕΠΟΧΗ: " Νέα επίθεση σε εργασία-παιδεία".
"Αν για αυτούς το έργο τους είναι λόγος να επαίρονται για όλους τους εργαζόμενους η έπαρση ακούγεται σαν απειλή. Γιατί αν όλα όσα είδαν τα μάτια μας είναι η αρχή τότε η συνέχεια έρχεται απειλητικότερη ", αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Στο μικροσκόπιο της ΕΕ και πάλι τα στατιστικά στοιχεία".
Παρά το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο "η νέα κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητά της να βάλει τέρμα στην υπόθεση "Greek Statistics", η αφμισβήτησή τους φαίνεται να συνεχίζεται" τονίζει η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προσθέτοντας ότι "πυκνώνουν τα σύννεφρα πάνω από τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, για μια ακόμη φορά".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Ο ζόφος της οικονομίας "πνίγει" όλους τους Έλληνες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Θηλιά στο λαιμό της πλειοψηφίας των Ελλήνων οι οποίοι και αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που δεν είχαν ζήσει ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια, βάζει η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία σε όλους τους παραγωγικούς της κλάδους, καθώς επιτείνει την ανεργία και δυσκολεύει την καθημερινότητα του πολίτη, αυξάνοντας τη λεγόμενη "εθνική κατάθλιψη ".
Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: " 2 εκατ. στη μέγγενη ανεργίας-μαύρης εργασίας".
Στο ένα εκατομμύριο άνεργους έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα εκατομμύριο πολιτών που απασχολούνται χωρίς ασφάλιση και σταθερό μεροκάματο στην παραοικονομία, όπως επισημαίνει η εφημερίδα. "Συνολικα δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την αβεβαιότητα για το αύριο".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κινεζική επέλαση στα ελληνικά ομόλογα, σε λιμάνια, τράπεζες, εμπορευματικούς σταθμούς, ναυτιλία και ναυπηγεία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Επενδυτικό σωσίβιο στη ναυαγισμένη οικονομία μας ρίχνουν οι Κινέζοι με την απόφαση αγοράς καθοριστικής ποσότητας ελληνικών ομολόγων ώστε να στηθεί φράγμα στα διεθνή κερδοσκοπικά καρτέλ που λυσσαλέα επιδιώκουν τη χρεοκοπία της χώρας ".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συναγερμός-καμιά συναίνεση στο νέο νόμο πλαίσιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα " η διέξοδος μπορεί να αναζητηθεί στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαικών αναγκών ".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Σήμα Παπανδρέου προς Σαμαρά «θυσιάζει» Σημίτη… ζητάει Καραμανλή ".
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος να "τραβήξει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, λιγότερο από ένα μήνα μετά τον ανασχηματισμό όταν κάλεσε το "όλον ΠΑΣΟΚ να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες μπροστά στα δύσκολα του δεύτερου έτους διακυβέρνησης" σύμφωνα με την εφημερίδα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής: "Η επιστροφή Καραμανλή".
Η επιστολή του τέως πρωθυπουργού στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου "ξαναφούντωσε το σενάριο της ολικής πολιτικής επαναφοράς του Κ. Καραμανλή" εκτιμά η εφημερίδα.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Συγκυβέρνηση μαγειρεύει ο Γιώργος ".
Για ολοένα και πιο έντονες εκτιμήσεις "ακόμα και εντός της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης Μνημονίου μιας συμμαχικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, της Ντόρας Μπακογιάννη ακόμα και του ΛΑΟΣ " κάνει λόγο η εφημερίδα στο βασικό της θέμα.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Οι νταβατζήδες της Μυκόνου".
Σε κύκλωμα "που έκρυβε τις αυθαιρεσίες σε εκατοντάδες βίλες και επιχειρήσεις με το αζημίωτο" αναφέρεται η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι "πρωταγωνιστές" είναι δύο αστυνομικοί του νησιού και ο διευθυντής της Πολεοδομίας.  
Real news: " Νέο Γουδί αν αποτύχουμε!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ηχηρό μήνυμα Λοβέρδου σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ: «Αν δεν τα καταφέρουμε πάμε για νέα ιδρυτική πράξη της ελληνικής δημοκρατίας. Πάμε για νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή».
 
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ενας ατέλειωτος χρόνος ΠΑΣΟΚ…".
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "Κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το έργο μιας κυβέρνησης, ειδικά όταν αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μια δύσκολη περίοδο, όμως δεν είναι λιγοι αυτοί που θα ήθελαν μεγαλύτερη ταχύτητα".

Οικονομία
ΕΞΠΡΕΣ: "Το σχέδιο για θωράκιση της ΔΕΗ έναντι της τρόικας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Στρατηγικές συμμαχίες με ξένους επενδυτές και εικονική συναλλαγή μονάδων παραγωγής με παράλληλο άνοιγμα σε νέες αγορές είναι τα αντίδοτα που επιλέγει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός για να περιορίσει τις απώλειες που συνεπάγεται η απελευθέρωση της αγοράς".
ΚΕΡΔΟΣ: "Που θα βρουν λεφτά το 2011".
Κατά την εφημερίδα "Σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας από τη σημαντική μείωση των επιτοκίων και των ελληνικών ομολόγων αλλά και άγχους για τη συνεχιζόμενη απόκλιση των εσόδων η κυβέρνηση καταθέτει αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού".