Δικαιώθηκε η 53χρονη καθαρίστρια-Αναστολή της απόφασης της ποινής της

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. 

Η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για την υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη κοινωνική κατακραυγή καθώς αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης για πλαστογραφία απολυτηρίου Δημοτικού.  Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση με την αιτιολογία να μην υποστεί κάποια βλάβη, καθώς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Έξω από το δικαστήριο αναρτήθηκε πανό συμπαράστασης υπέρ της. Να θυμίσουμε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης, ενώ και οι συνήγοροι της γυναίκας κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης.

Iικανοποιημένοι, δήλωσαν ο δικηγόρος και η κόρη της με την απόφαση της αποφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας με τον δικηγόρο να αναφέρει ότι κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως .

Για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε ότι η νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. «Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας» σημείωσε ακόμη.