Διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

Σε διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, καλούν πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς. Το κάλεσμα προγραμματίζεται για τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης 15/6 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, η Λαϊκή Ενότητα και το ΚΚΕ (μ-λ):

Βρισκόμαστε σε φάση σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων και συνέχισης των πολεμικών αναμετρήσεων, με κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας. Το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία μετά τη βρώμικη υπόθεση της “χημικής” επίθεσης, αποτελεί βήμα πολύ σοβαρής κλιμάκωσης του πολέμου. Σοβαρή πλευρά του αντιδραστικού περιβάλλοντος και της πολεμικής προετοιμασίας είναι και η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αποφασίσει να δώσει «γη και ύδωρ» στη νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ. Η βάση της Σούδας έχει παραχωρηθεί για τα πιο προκλητικά επιχειρησιακά σχέδια στις γειτονικές χώρες, όπως οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία και συγχρόνως είναι έτοιμη να «φιλοξενήσει» κομμάτια της βάσης του Ιντσιρλίκ  Παράλληλα η κυβέρνηση προσφέρει και προετοιμάζει νέο στρατιωτικό «οικόπεδο» στην Κάρπαθο!

Υπάρχει ανοιχτή δέσμευση για τη συγκρότηση στρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, παράλληλα με την αντιμετώπιση της τριπλής «απειλής» που συνθέτουν η “τρομοκρατία”, τα απελευθερωτικά κινήματα και οι αντιστάσεις των λαών της περιοχής.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 15/6 στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου να διαδηλώσουμε ενάντια στην σύνοδο Ελλάδας –Ισραήλ-Κύπρου, που γίνεται στην πόλη μας.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ ,ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΛΑΕ, ΚΚΕ(μ-λ)