Αστυνομικός γρονθοκόπησε προσφυγόπουλο στο Ελληνικό

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν την κίνηση αστυνομικού που απωθεί και γρονθοκοπεί προσφυγόπουλο, κατά τη διάρκεια έντασης στον καταυλισμό του Ελληνικού. Το σκηνικό κατεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό, αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν λόγω των πολύ άσχημων συνθηκών διαβίωσης. Σε στιγμή έντασης, ένας από τους αστυνομικούς γρονθοκόπησε έναν ανήλικο.

Γ. Μουζάλας: «Ψευδής η είδηση για απεργία πείνας στο Ελληνικό»

Ο υπουργός Νεταβαστευτικής πολιτικής σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από το Ελληνικό, δήλωσε ότι η είδηση που αναμεταδίδεται περί απεργίας πείνας είναι ψευδής: «Δυο μέρες τώρα στο Ελληνικό υπάρχει μια παραπληροφόρηση ότι γίνεται απεργία πείνας. Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας, είναι μια είδηση ψευδής την οποία υποκίνησε μια οργάνωση.»

Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, αυτό που υπάρχει είναι παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους: «Οι λεγόμενοι απεργοί απαγόρευσαν την είσοδο στο φορτηγό που φέρνει το φαγητό και αναγκάστηκε να μπει από την πίσω πόρτα (...) φωνάζουν για γιατρούς και ύστερα δεν τους επιτρέπουν την είσοδο».