Ασφυκτικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Του Αναστάση Τελίδη

Γίνεται πολύς λόγος πλέον για την παλινόρθωση του τέρατος του σκοταδισμού στην πόλη. Σε μεγάλο βαθμό δικαίως. Μέσα σε μικρό διάστημα είχαμε πολλά κρούσματα, επίθεση σε δύο συμμετέχοντες στο gay pride στην παραλία της πόλης, επίθεση στον Δήμαρχο μας σε μια δημόσια εκδήλωση, τραμπουκισμοί και προσπάθεια ματαίωσης δημοσίων εκδηλώσεων όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σίγουρα η λεκτική καταδίκη από όλους μας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σπουδαία. Ακόμα και η διατύπωση μέσω ψηφισμάτων. Πάνω από όλα όμως πρέπει να συνεισφέρουμε με την θωράκιση της λειτουργίας του οργάνου μας. Αποδεικνύοντας ότι το συλλογικό μας όργανο λειτουργεί μακριά από προσωπικές επιλογές, ομαδοποιήσεις που εκφράζουν προσωπικές επιογές ή σχεδιασμούς με προβολή στο μέλλον. Αυτή είναι η ευθύνη μας.

Δυστυχώς το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται ασφυκτικό. Από τη μια πλευρά έχουμε συναδέλφους που στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης προχωρούν σε λεκτικές υπερβολές που υποβιβάζουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και από την άλλη έχουμε στελέχη της Διοίκησης που επενδύουν σε αυτό το κλίμα. Προσπαθώντας να καλύψουν την ανεπάρκεια τους σε κάποιους τομείς προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ή εμείς ή αυτοί. Ή είσαι με τον Μπουτάρη ή απέναντι του, ή με αυτούς ή με εμάς.

Πρέπει να μην το επιτρέψουμε. Όσον αφορά την δική μου στάση θα συμβάλω στους τομείς που μου έχουν ανατεθεί αλλά κρατάω ως προίκα τις διαφοροποιήσεις μου, ακόμα από την προηγούμενη θητεία, σε πράγματα που διαφωνούσα.

 

*Το κείμενο αποτελεί μέρος της τοποθέτησης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018